Ελένη Ράντου: «Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν»

«Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ελένη Ράντου: «Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν»

Μέσα από μiα ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ελένη Ράντου θέλησε να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έκαναν τις δικές τους καταγγελίες, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πει τι έχει βιώσει.

Η αγαπημένη ηθοποιός συγκίνησε με τα λόγια της και εξήγησε πως κανένας δεν θα έπρεπε να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!».

Ελένη Ράντου καταγγελίες

Θυμίζουμε πως σήμερα τη δική του καταγγελία έκανε και ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, κατά του Γιώργου Κιμούλη.

Πέρα από την Ελένη Ράντου, τους ανθρώπους που έχουν κάνει καταγγελίες στήριξε και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, και ως πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που δημιουργήθηκε χθες, αποκάλυψε πως οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά είναι δεκάδες.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή. 10 με 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα, να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε.

Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων, από χθες το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε», τόνισε ο Πασχάλης Τσαρούχας στην εκπομπή που νωρίτερα αποκάλυψαν πως γνωστή πρωταγωνίστρια απέλυσε ηθοποιό που παρενοχλούσε άτομα του θιάσου.