Γιουλίκα Σκαφιδά: «Έφευγα από το θέατρο κλαίγοντας κάθε μέρα, γιατί δεν άντεχα άλλο»

Συγκλονίζουν τα λόγια της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιουλίκα Σκαφιδά: «Έφευγα από το θέατρο κλαίγοντας κάθε μέρα, γιατί δεν άντεχα άλλο»

Η Γιουλίκα Σκαφιδά, μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης, αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που έχει περάσει στο θέατρο.

Η ίδια, παραχώρησε συνέντευξη στο Τηλέραμα και ήταν άκρως αποκαλυπτική.

Θέλετε να μοιραστείτε μια δύσκολη στιγμή;

«Έχω αντιμετωπίσει πολύ δύστροπο σκηνοθέτη! Και έναν άντρα και μια γυναίκα, και τηλεοπτικά και θεατρικά. Μου έχει τύχει να κάνω πρόβες στο θέατρο και να φεύγω κάθε μέρα κλαίγοντας, γιατί δεν άντεχα άλλο την πίεση και τον άσχημο τρόπο. Αποφάσισα να δω αν θα το καταφέρω, το έφερα εις πέρας και βγήκα πιο δυνατή. Ήταν λίγο μόδα κάποτε να έχεις να κάνεις με προσβλητικούς σκηνοθέτες.

Θεωρούνταν πως, αν δούλευες με αυτούς, ήσουν και καλός ηθοποιός. Είναι όμως κάτι που δεν θέλω πια και το έχω διώξει από πάνω μου. Δεν είναι ταμπού να περνάς καλά στη δουλειά, δεν σημαίνει αυτό ότι την ευτελίζεις ή δεν την κάνεις καλά. Για μένα είναι πια πολύ βασικό με ποιους θα συνεργαστώ. Πριν από χρόνια δεν με ένοιαζε, έλεγα πως ακόμα και τον πιο τρελό θα τον κουμαντάρω.

Γιουλίκα Σκαφιδά θύμε ψυχολογικής βίας

Άλλωστε, όταν είσαι νέος, θες να πειραματιστείς, να δεις ως πού μπορείς να πας. Τώρα πια δεν με ενδιαφέρει να τσεκάρω τα όριά μου, δεν θέλω εντάσεις, γκρίνιες, προσβολές, κλάματα… Θέλω να είμαι επικεντρωμένη μόνο στη δουλειά και όχι στο πώς θα κουμαντάρω έναν σκηνοθέτη για να μη μου μιλήσει άσχημα ή πώς δεν θα βάλω τα κλάματα μπροστά στον θίασο όταν με προσβάλουν».

Τι λέτε για τις τελευταίες αποκαλύψεις;

«Από τη μία χαίρομαι, γιατί σιγά σιγά κάθε άνθρωπος βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για όσα τον πονάνε, βάζοντας το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο, όπως το ονειρευόμαστε εμείς οι ρομαντικοί. Από την άλλη δυσαρεστούμαι, γιατί η κοινωνία είναι ακόμα συντηρητική και σεξιστική.

Δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος ασχολείται με το γιατί μίλησαν τώρα οι Σοφία Μπεκατώρου, Ζέτα Δούκα, Ευδοκία Ρουμελιώτη και όχι με το τι είπαν. Είναι σαν να θέλουμε να φύγουμε από την ουσία και να κατηγορήσουμε και πάλι τη γυναίκα».

Να σημειώσουμε πως η Γιουλίκα Σκαφιδά, είχε γίνει έξαλλη με το περιστατικό στο Big Brother, όπου παίκτης είχε κάνει ένα άκρως σεξιστικό σχόλιο.

Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα της Γιουλίκας Σκαφιδά

Γιουλίκα Σκαφιδά συνέντευξη

Γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981 στην Καλαμάτα. Το 2004 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και τραγουδιού.

Το 2006 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Ιωαννα της καρδιας σε σενάριο Μιρέλλα Παπαοικονόμου.Ακολούθησαν τα Μαύρα Μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Πάνος Κοκκινόπουλος και Το Νησί στο Mega Channel.Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και είχε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης καθώς και θεωρήθηκε μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές.

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην "Κινέττα" σε σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος. Έκτοτε έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε πολλές ταινίες όπως Το γαμήλιο πάρτυ το 2008,η Άπνοια το 2010, οι μαριονέτες το 2015,το Η Ρόζα της Σμύρνης το 2016 κ.α.Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στις Τρεις Χήρες σε σκηνοθεσία Κώστας Κουτσομύτης.

Το 2014 βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στις παραστάσεις "Ορφέας στον Άδη" του Τένεσι Ουίλιαμς και "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Ευγένιου Ο'Νιλ.

Το 2011 κέρδισε το βραβείο ά γυναικείου ρόλου στο London greek film festival για την ταινία Άπνοια.