Λευτέρης Γκιωνάκης: «Πήγα στην οντισιόν και ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να γδυθώ»

«Δεν μπορώ τι άλλο μου ζήτησε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λευτέρης Γκιωνάκης: «Πήγα στην οντισιόν και ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να γδυθώ»

Ο Λευτέρης Γκιωνάκης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή T-Live και αποκάλυψε πως πριν από κάποια χρόνια βρέθηκε σε μία οντισιόν και ο γνωστός σκηνοθέτης, του ζήτησε να γδυθεί. Ο ίδιος αποφάσισε να φύγει, ενώ δεν μίλησε στην εκπομπή για το τι άλλο έγινε στην συγκεκριμένη οντισιόν.

Ο εγγονός του Γιάννη Γκιωνάκη, μίλησε για το περιστατικό, ωστόσο όπως παραδέχθηκε, θεώρησε ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να το καταγγείλει τότε.

«Μου συνέβη πριν από 10 χρόνια. Σε ένα υπόγειο γινόταν η οντισιόν και με το που ξεκίνησε η οντισιόν μου είπε όλα αυτά. Μου είπε να γδυθώ, τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα πω.

Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι άλλο έπαιζε. Κατευθείαν σηκώθηκα και έφυγα, δεν υπήρχε περίπτωση. Την ώρα που έφευγα, μάλιστα, έμπαινε κάποιος άλλος και σκέφτηκα να του πω κάτι αλλά τελικά δεν είπα. Δεν το θεώρησα τόσο σημαντικό για εμένα. Από την οικογένειά μου τα ήξερα αυτά, θεωρώ ότι είναι ένα κοινό μυστικό που βγαίνει στην επιφάνεια.

Τσαντίστηκα πολύ. Δεν ήρθα σε κανέναν ενδοιασμό αν θα το κάνω ή όχι. Οπότε δε μπορώ να πω ότι με επηρέασε, γι’ αυτό και δεν σκέφτηκα να κινηθώ δικαστικά. Εμένα δε μου έκανε κάτι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τη δική του καταγγελία για τον πασίγνωστο ηθοποιό έκανε και ο Ορέστης Τζιόβας.

Πέρα από τον Λευτέρη Γκιωνάκη, την δική του καταγγελία έκανε και ο Χάρης Τζωρτζάκης

Ο Χάρης Τζωρτζάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Tik Talk και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρενόχληση που δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη, ξεκαθαρίζοντας πως πήγε στην οντισιόν του και του ζητήθηκε να γυμνωθεί.

O ηθοποιός ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που έκαναν την καταγγελία κατά του γνωστού σκηνοθέτη και έτσι χθες μίλησε με λεπτομέρεια για την υπόθεσή του.

«Πήγα σε μία οντισιόν σ’ ένα σπίτι, ήταν στο σαλόνι έξω ο casting director, μέσα, λοιπόν, υπήρχε μία κάμερα που έγραφε και ζητήθηκε ένας αυτοσχεδιασμός προκλητικού περιεχομένου. Όταν έκανα εγώ τον αυτοσχεδιασμό κατάλαβα ότι τεχνηέντως μου ζητείται να βγάλω τα ρούχα μου, να γυμνωθώ. Αυτό στη δική μου περίπτωση δεν το αναφέρω ως κάτι το τραυματικό, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αυτό το πράγμα μπορεί να είναι τραυματικό, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα, δηλαδή μπορεί να φτάσει μέχρι στην απόπειρα βιασμού.

Χάρης Τζωρτζάκης παρενόχληση

Εγώ έχω κάνει δύο φορές γυμνό στο θέατρο ποτέ δεν μου ζητήθηκε πριν, σε κάποια ακρόαση, να βγάλω τα ρούχα μου για να με δουν γυμνό. Αυτά τα πράγματα όταν το πλαίσιο είναι επαγγελματικό συμβαίνουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αν οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις γυμνό σε μια παράσταση το ξέρεις από πριν. Είναι ασόβαρο να ζητάς από έναν ηθοποιό να βγάλει τα ρούχα του ενώ γράφεις με μια κάμερα σε ένα δωμάτιο μόνος σου”, εξομολογήθηκε ο Χάρης Τζωρτζάκης.