Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Μου την έπεφτε ένας διευθυντής, άρχισε να απαιτεί άλλα πράγματα από εμένα»

Η εξομολόγηση της για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί στο παρελθόν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Μου την έπεφτε ένας διευθυντής, άρχισε να απαιτεί άλλα πράγματα από εμένα»

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου το πρωί της Παρασκευής μίλησε στο Love It και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί και αυτή σεξουαλική παρενόχληση.

Η γνωστή και καταξιωμένη παρουσιάστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου την έπεφτε ένας διευθυντής, πολύ γελοίος τύπος. Όταν άρχισε να με πλησιάζει με άλλον τρόπο και να απαιτεί άλλα πράγματα από εμένα, του είπα ότι δεν βγαίνω με διευθυντές τα βράδια. Θα είμαι στο γραφείο στις 9 το πρωί.

Και μου λέει τότε: "Τώρα που σε βλέπω λίγο πεταχτά είναι τα αυτιά σου. Πώς κάνεις τηλεόραση;" Το είπα σε όλους και δεν έκανα ποτέ ξανά ραντεβού με τον ίδιο διευθυντή».

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σεξουαλική παρενόχληση

Και πρόσθεσε αμέσως μετά: «Σκεφτείτε να ήμουν μόνη, μάνα με ένα μισθό που πρέπει να βγάλει το ψωμάκι της και να πληρώσει το νοίκι της. Εγώ μπορούσα να τα αφήσω όλα και να γυρίσω πίσω στη Σουηδία. Έγινε με πολλές κοπέλες και μόνο μία είχε το θάρρος και τελικά τον κατήγγειλε.

Έχω δεχθεί και σεξουαλική βία και παρενόχληση. Γιατί τώρα; Γιατί χρειαζόμασταν στην Ελλάδα τόσο πολύ χρόνο. Γιατί είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η πατριαρχία. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γιατί κάνετε μια χάρη στις αδελφές και στις κόρες μας και στην επόμενη γενιά, ώστε να μην δεχθεί κανείς σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν είναι μόνο τα δέκα ονόματα που κυκλοφορούν. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι συστημικό το πρόβλημα. Γιατί λέμε ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Στην Ελλάδα τη ντροπή την κουβαλά το θύμα» κατέληξε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία λύγισε πριν λίγο καιρό στον αέρα του Πάμε Δανάη.

«Λύγισε» στον αέρα της ΕΡΤ η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - «Δεν μπορώ να μιλήσω...»

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» και δε δίστασε να «λυγίσει» στον αέρα της εκπομπής, όταν αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της από την ΕΡΤ, με την ίδια να δηλώνει πως δεν μπορεί καν να μιλήσει από τη συγκίνηση.

H γνωστή δημοσιογράφος υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ και μάλιστα, βρέθηκε στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου όταν βγήκε νικήτρια της Eurovision.

Στο αφιερωματικό βίντεο που έπαιξε για εκείνη η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, «λύγισε» και μίλησε για τις πιο ωραίες εμπειρίες που είχε από το κανάλι.

«Δεν μπορώ να μιλήσω. Ξέρετε ήταν πάρα πολύ μεγάλο όνειρο αυτό το πράγμα, να γυρίσεις στη γλώσσα που σου μιλούσε η μαμά σου και η γιαγιά σου και ξαφνικά να κάνειw τη δουλειά σου σε αυτή τη γλώσσα… Δεν θα ξεχάσω που ενώ έκανα αυτές τις συνεντεύξεις , μου λένε από την ΕΡΤ να κάνω την EUROVISION

Δε θα ξεχάσω τις στιγμές που γυρνάγαμε με την Έλενα Παπαρίζου διάφορες χώρες της Ευρώπης και τους συναντήσαμε στο Κίεβο, στην Ουκρανία και από τότε το Κίεβο το λατρεύω και ήξερα από πριν την βαθμολογία. Σαν να τα έβλεπα από πριν, από ποιον θα παίρναμε τα 10αρια, τα 12αρια…», είπε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.