Μαριλένα Γεραντώνη: «Δέχθηκα παρενόχληση από άτομο που ήταν πολλά χρόνια στον χώρο»

«Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να δικαιωθώ, ούτε να γίνω πιστευτή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαριλένα Γεραντώνη: «Δέχθηκα παρενόχληση από άτομο που ήταν πολλά χρόνια στον χώρο»

H δημοσιογράφος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Mega τα Σαββατοκύριακα, Μαριλένα Γεραντώνη, μιλώντας στo Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου, αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα παρενόχλησης από άτομο που ήταν πολλά χρόνια στο χώρο.

Η αποκάλυψη της Μαριλένας Γεραντώνη για την παρενόχληση που δέχτηκε

Δεχτήκατε ποτέ λεκτική ή σωματική βία στον επαγγελματικό σας χώρο; Και, αν ναι, πως το αντιμετωπίσατε;

Ναι, έχω δεχθεί παρενόχληση και μόνο. Την εποχή εκείνη δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες, όπως σήμερα. Μίλησα άμεσα σε συναδέλφους για την πίεση που είχα υποστεί, όμως δεν το κατήγγειλα επισήμως. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να δικαιωθώ, ούτε να γίνω πιστευτή. Το άτομο ήταν πολλά χρόνια στον χώρο, ενώ εγώ μόλις λίγους μήνες στη δημοσιογραφία.

Η διαχείριση δεν ήταν εύκολη, αλλά το πάλεψα με τον σωστό τρόπο. Για καλή μου τύχη, σχετικά γρήγορα παρουσιάστηκε μια νέα επαγγελματική ευκαιρία. Ήταν στο MEGA – όνειρο ζωής για κάθε δημοσιογράφο – την οποία και άδραξα χωρίς σκέψη, κι έτσι εγκατέλειψα το προηγούμενο, τοξικό περιβάλλον.

Στο Mega να πούμε πως μίλησε π Πάνος Βλάχος και πήρε θέση για τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Οι δηλώσεις της για το MEGA

Μαριλένα Γεραντώνη MEGA παρενόχληση

Ήταν πρόκληση για εσάς η συνεργασία με το Mega;

«Μεγάλη πρόκληση, που έφερε μαζί της τεράστια ευθύνη, αλλά και χαρά. Το Mega ήρθε ανανεωμένο, με δυναμική, φρέσκες ιδέες και ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες που εναρμονίστηκαν με το παλιό, «βαρύ πυροβολικό» στελεχών του σταθμού. Ένα ιστορικό κανάλι ήρθε ξανά μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών. Οι προσδοκίες ήταν και είναι μεγάλες και εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Υπήρχε κάτι που σας δυσκόλεψε στην πρεμιέρα;

«Σαφώς είχα άγχος, αλλά ταυτόχρονα είχα και μεγάλη προσμονή. Ξαναγυρνούσα στο Mega έπειτα από καιρό και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποια δυσκολία. Αντίθετα, κυριάρχησε τις τελευταίες ώρες το δημιουργικό άγχος, το οποίο, με τη σωστή προετοιμασία και την άρτια συνεργασία των τεχνικών, της δημοσιογραφικής ομάδας και του αρχισυντάκτη μου, έδιωξαν το αναμενόμενο τρακ», είχε πει παλαιότερα στο Secret.