Βάσια Παναγοπούλου: «Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση»

«Δε ζούμε σε ζούγκλα! Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βάσια Παναγοπούλου: «Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση»

Η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Έλα χαμογέλα και μίλησε για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες από σπουδαίες ηθοποιούς, περί παρενοχλήσεων και βίας.

Η ηθοποιός και θεατρική παραγωγός ξέσπασε λέγοντας πως δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις, ενώ δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση.

Το ξέσπασμα της Βάσιας Παναγοπούλου

Βάσια Παναγοπούλου παρενοχλήσεις

«Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Πιστεύω ότι πρέπει να καταγγελθούν ιδιωτικά όσα συνέβησαν, όπως έγιναν και ιδιωτικά, στο σωματείο και στη δικαιοσύνη, Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις. Ο χώρος του θεάτρου έχει και καλούς ανθρώπους. Πέρα από τη δικαιοσύνη, υπάρχει και το πειθαρχικό του σωματείου μας. Δε ζούμε σε ζούγκλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Όποιος παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας πρέπει να περνάει από πειθαρχικό. Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση.

Υπήρξαν και γεγονότα που έγιναν και σταμάτησαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξαν παραστάσεις που διεκόπησαν γιατί κάτι συνέβη. Τότε με το θέμα της Σοφίας Παυλίδου, σταμάτησε η παράσταση και έμειναν πολλοί άνθρωποι άνεργοι». Ενώ, λίγο νωρίτερα αποκαλύψεις έκανε και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Βάσια Παναγοπούλου: «Άκουσα ότι δεν πήρα το μέρος της Παυλίδου και στήριξα τον Παπαγιάννη, πράγμα ψευδές»

Στην εκπομπή Ευτυχείτε μίλησε το πρωί της Τρίτης η Βάσια Παναγοπούλου για το θέμα των ημερών, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η ηθοποιός μάλιστα αναφέρθηκε στο περιστατικό του Μάνου Παπαγιάννη και της Σοφία Παυλίδου όπου η δεύτερη είχε κατηγορήσει τον ηθοποιό για κακοποίηση.

«Είναι πολύ δύσκολα για τα θέατρα, είμαστε ανενεργοί ένα χρόνο τώρα. Πέραν όλων των οικονομικών συνεπειών που μπορεί να έχει αυτό και από την άλλη πλευρά είναι και δύσκολο ψυχολογικά. Οι άνθρωποι που ανήκουν στον τομέα του πολιτισμού σαφώς κι έχουν πιεστεί και ψυχολογικά», είπε αρχικά η Βάσια Παναγοπούλου.

Για τον Γιώργο Κιμούλη, η Βάσια Παναγοπούλου απάντησε: «Η αίσθησή μου πάντα για τον Κιμούλη είναι ότι είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ απαιτητικός, δεν θα έλεγα ότι είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος. Η συνεργασία μας κύλησε πάρα πολύ καλά».

Νωρίτερα στο Πρωινό, έγινε ακόμα μια συγκλονιστική αποκάλυψη για βιασμό από προβεβλημένο πρόσωπο των ΜΜΕ.

«Εγώ οφείλω να ομολογήσω πως έκανα ότι μπορούσα για να λύσουν τις διαφορές τους αυτοί οι δύο άνθρωποι. Βρέθηκα όντως σε πολύ δύσκολη θέση. Άκουσα ότι δεν πήρα το μέρος της Σοφίας και ότι υποστήριξα τον Μάνο. Πράγμα το οποίο είναι τελείως ψευδές. Όσο μπορώ, δεν επιτρέπω τέτοιου είδους συμπεριφορές».