Μίνως Θεοχάρης: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν παιδιά gay που μπορεί να έχουν υποστεί παρενόχληση»

«Ας δώσουμε το χέρι και την προσοχή μας σε ΟΛΟΥΣ»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μίνως Θεοχάρης: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν παιδιά gay που μπορεί να έχουν υποστεί παρενόχληση»

Ο Μίνως Θεοχάρης μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση τοποθετήθηκε στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών αλλά και στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το Κάτω Παρτάλι, αναφέρθηκε στην αποπλάνηση που μπορεί να έχουν υποστεί όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και τα γκέι παιδιά που διστάζουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους.

Ο Μίνως, επίσης, μίλησε και για την παρενόχληση που πιθανόν να βιώνει ένα παιδί μέσα στην οικογένεια ή ακόμα και στο δρόμο.

Η ανάρτηση του Μίνως Θεοχάρη

“Γνωρίζω ότι υπάρχουν παιδιά gay που μπορεί να έχουν υποστεί παρενόχληση ή ακόμα χειρότερα αποπλάνηση και να έχουν νιώσει φόβο, ενοχή, ντροπή ή να έχουν πιστέψει αυτούς που τους έπεισαν ότι «το να είσαι gay σημαίνει πως είσαι ανώμαλος. Δε δικαιούσαι να μιλάς.»

Ειδικά σε νεαρή ηλικία μπορεί ένα παιδί να θεωρήσει πως κάτι τέτοιο του αξίζει ή πως είναι η «τιμωρία» του. Γνωρίζουμε όλοι πόσο ενοχοποιημένη έχει υπάρξει η διαφορετική σεξουαλικότητα στη χώρα μας. Κανείς μα κανείς δε θα έπρεπε να δείχνει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Μιλήστε.

Ας δώσουμε το χέρι και την προσοχή μας σε ΟΛΟΥΣ. Πέρα από τα σκάνδαλα και τα ονόματα που διψάνε όλοι να ακούσουν, εύχομαι να δοθεί η ίδια προσοχή και στους ανθρώπους που έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές μέσα στις οικογένειες τους. Από γνωστούς τους. Μέσα στα γραφεία που δουλεύουν ή στο δρόμο.

Ας έχουμε στο νου μας όλους και εύχομαι πραγματικά ο ζήλος και το πάθος να μην εξαντληθεί στο χώρο του θεάματος. Ας λειτουργήσει αυτός ο χώρος μόνο σα φάρος για να βρουν το δρόμο όλα τα θύματα”. Δείτε εδώ στο μεταξύ και μια σοκαριστική αποκάλυψη που είχε κάνει στο παρελθόν!

Μίνως Θεοχάρης ανάρτηση

Λίγα λόγια για τον Μίνως Θεοχάρη

Ο Μίνως Θεοχάρης (γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1983) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου (2005). Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι Σάκης Ρουβάς, Θοδωρής Αθερίδης, Βασιλική Ανδρίτσου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δήμος Αναστασιάδης, Ησαΐας Ματιάμπα και πολλοί άλλοι.

Στα 16 του, ο γνωστός παραγωγός μιούζικαλ Κάμερον Μάκιντος (Cameron Macintosh) κι ο casting director Τρέβορ Τζάκσον (Trevor Jackson), μετά από την ακρόαση ενός demo, τον προέτρεψαν να παρακολουθήσει το θερινό τμήμα στη σχολή Guildford School of Acting (GSA) με θέμα το μιούζικαλ, που ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Το 2002 συνεργάστηκε με τη Μικρή Άρκτο όπου και συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά «Πρώτη ακρόαση» καθώς και στα μουσικά προγράμματα «πρώτη ακρόαση» και «Το πικραμύγδαλο του κόσμου» στο θέατρο Ροές

Το 2003 έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση «Grease» σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου και Βασιλικής Ανδρίτσου πρώτα στον Ζυγό και έπειτα στο θέατρο Σμαρούλα το καλοκαίρι του 2004.

Το 2004 συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με την Μικρή Άρκτο οπού τραγούδησε πέντε σονέτα σε μουσική Δ. Μαραμή που συνόδεψαν το βιβλίο «Τα σονέτα του σκοτεινού έρωτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Σωτήρη Τριβιζά.