Παραιτήθηκε από το Εθνικό θέατρο ο Δημήτρης Λιγνάδης

Η υπουργός Πολιτισμού την έκανε δεκτή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παραιτήθηκε από το Εθνικό θέατρο ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με την υπουργό Πολιτισμού να την κάνει δεκτή.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από φήμες και αναφορές στο προσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες. Χαρακτηρίζοντας τες «προσωπικές επιθέσεις» και κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες, γράφει -μεταξύ άλλων- πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει.

Πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη επί της ουσίας παραίτηση καθώς το όνομα του γνωστού ηθοποιού, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή, από τον Αύγουστο του 2019, είχε εμπλακεί από μέρες στη θύελλα των σοβαρών καταγγελιών για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε νεώτερους συναδέλφου του. Την προηγούμενη Τετάρτη μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες σχετικές την απομάκρυνσή του από το Εθνικό Θέατρο οι οποίες, τελικά, επιβεβαιώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Ο ίδιος πάντως δήλωνε πως κανείς δεν του ζήτησε την παραίτησή του και πως δεν μπορούσε να καταλάβει ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι ανάμεσα στις περισσότερες από 1000 καταγγελίες που έχουν φθάσει στο νεοσύστατο Πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, υπάρχουν και κάποιες που αναφέρονται σε εκείνον.

Παραιτήθηκε από το Εθνικό θέατρο ο Δημήτρης Λιγνάδης

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και είναι γιος του κριτικού θεάτρου και συγγραφέα, Τάσου Λιγνάδη. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις.Επίσης, έχει διδάξει υποκριτική σε δραματικές σχολές, σχολεία και πανεπιστήμια. Τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.