Χριστίνα Σαμπανίκου για Χαϊκάλη: «Στερεοτυπικές αντιλήψεις που δίνουν άλλοθι σε παρενοχλήσεις»

Το ξέσπασμα της μετά την εμφάνιση του ηθοποιού στο Έλα Χαμογέλα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χριστίνα Σαμπανίκου για Χαϊκάλη: «Στερεοτυπικές αντιλήψεις που δίνουν άλλοθι σε παρενοχλήσεις»

Η Χριστίνα Σαμπανίκου προχώρησε σε ένα έντονο ξέσπασμα κατά του Παύλου Χαϊκάλη μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπική της λογαριασμό στο Instagram.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο “Έλα Χαμογέλα” και μέσα σε όλα ζήτησε δημόσια συγγνώμη στην ηθοποιό Ηλιάνα Αραβή. Αυτό όμως στάθηκε αφορμή για την συγκεκριμένη ηθοποιό να τον «αδειάσει» κανονικότατα.

Η Χριστίνα Σαμπανίκου, που ήταν μια από τις γυναίκες που κατήγγειλε ονομαστικά γνωστό ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, δημοσίευσε μια φωτογραφία του ηθοποιού από την εμφάνιση του στην μεσημεριανή εκπομπή και στην λεζάντα έγραψε:

“Αρσενικό παλαιάς κοπής” χαρακτήρισε τον εαυτό του για να δικαιολογήσει πως έπαιρνε τηλέφωνο σπουδάστρια του και αυνανιζόταν. Με δικαιολογία πως ήταν ερωτευμένος. Στερεοτυπικές αντιλήψεις που δίνουν άλλοθι σε ανήθικες συμπεριφορές και παρενοχλήσεις. Και το έκανε αφού εκείνη προχώρησε σε δημοσιοποίηση των συμβάντων. Και το έκανε με χιούμορ. Μόνο που καμία διάθεση για χιούμορ δεν υπάρχει πια. Υπάρχει θυμός και αηδία γιατί καμία αρσενική αρρενωπότητα που επικαλείται δεν δικαιολογεί αυτές τις πράξεις. Ποτέ”.

Χριστίνα Σαμπανίκου για Χαϊκάλη
Χριστίνα Σαμπανίκου: «Κατακεραυνώνει» τη Βάνα Μπάρμπα - «Καλύτερα μη μιλάς...»

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, η Χριστίνα Σαμπανίκου θέλησε να κατακεραυνώσει τη Βάνα Μπάρμπα για τις νέες δηλώσεις που έκανε για τις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες.

«Είμαι με όλες τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική και ψυχολογική βία. Και όχι μόνο με τις γυναίκες του θεάτρου.

Κατανοώ ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στη Δικαιοσύνη.

Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ», είπε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα, το πρωί, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ενώ πριν από μερικές μέρες ζήτησε τη βοήθεια των διαδικτυακών φίλων της για τη μητέρα της.

Από τη μεριά της, η Χριστίνα Σαμπανίκου της απάντησε στο Instagram, γράφοντας:

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί "γιατί τώρα;", γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα, επιμένοντας να μας αποκαλεί συλλήβδην “κορίτσια”. Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης, γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα social media.

Προφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις τη λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή. Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας.

Αφού λοιπόν “γίνονται πραγματάκια”, αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα, γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει "κορίτσι μου";».

Χριστίνα Σαμπανίκου Βάνα Μπάρμπα