Νίκος Ψαρράς: «Ο λόγος που δεν μίλησα και δεν μπορώ και τώρα να μιλήσω, είναι επειδή..»

«Ήμουν παρών στη στιγμή που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νίκος Ψαρράς: «Ο λόγος που δεν μίλησα και δεν μπορώ και τώρα να μιλήσω, είναι επειδή..»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Νίκος Ψαρράς βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα δε γίνεται» και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα προς τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός συνάντησε την Ναταλία Γερμανού και δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημέρων, με τον ίδιο πριν λίγο καιρό να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της συναδέλφου του.

Ο Νίκος Ψαρράς αρχικά είπε: «Εγώ είμαι εμπλεκόμενος σε πολλά πράγματα. Κατ’ αρχάς στην πρώτη καταγγελία που έγινε από την Ζέτα Δούκα είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Ο λόγος που δεν μίλησα και δεν μπορώ και τώρα να μιλήσω, είναι επειδή μπορεί να υπάρχει μια δίκη. Οφείλω σε αυτή τη δίκη να είμαι αληθινός, να πω την αλήθεια.

Θα πρέπει αν γίνει να πω την αλήθεια, για αυτό και τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα και πρέπει να είμαι φειδωλός. Ότι ακριβώς συνέβη όλη εκείνη την χρονιά που βιώσαμε. Το θέμα είναι πως είτε είναι σωματική βία, είτε σε απειλούν, θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα. Ήμουν παρών και στη στιγμή που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα.

Αντέδρασα σε ότι κι αν συνέβη, θα μου επιτρέψετε όμως να μην πω πολλές λεπτομέρειες. Αντέδρασα όπως θα αντιδρούσα και αυτή τη στιγμή αν έβλεπα εσένα (προς τον Κώστα Τσουρό) και τη Ναταλία να μαλώνετε. Το ίδιο θα έκανα και εδώ αν ήμασταν στον αέρα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά εκείνη που διανύαμε ούτως ή άλλως τότε».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Από τη μία στεναχωριέμαι αλλά από την άλλη χαίρομαι γιατί μετά σε αυτή την μεγάλη παύση που έχουμε από το θέατρο, όταν θα ξανανοίξουν τα θέατρα, θα πάμε σε ένα καλύτερο χώρο. Το πιστεύω αυτό».

Νίκος Ψαρράς για Δούκα και Κιμούλη

Η επιβεβαίωση του Νίκου Ψαρρά για την Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη

«Τόσες μέρες από τότε που ξέσπασε όλο αυτό συνάδελφοί σου από δελτία κεντρικά με παίρνουν τηλέφωνο και αρνούμαι να βγω και να μιλήσω και θα σου πω γιατί. Αν υπάρχει μήνυση και καταγγελία καλό είναι ό,τι πούμε, να το πούμε στο δικαστήριο. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί εδώ δεν μιλάμε για το πότε έχω πρεμιέρα, τι έργο θα παίξω, εδώ είναι κάτι σοβαρό υπάρχει μια κατηγορία.

Οπότε θα μου επιτρέψεις για το συγκεκριμένο θέμα να μην πω απολύτως τίποτα. Ήμουν παρών στα πάντα όμως, αυτό μπορώ να στο πω και βεβαίως αν καλεστώ θα πρέπει να πω την αλήθεια.

Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δημοκρατία έχουμε και σωστά κάνουν. Βεβαίως δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο, από την άλλη για μας που είμαστε άνθρωποι του θεάματος είναι πιο εύκολο να έχουμε λόγο δημόσιο από ότι θα είχε μια υπάλληλος σε μια τράπεζα. Εμείς δεν μιλάμε μόνο για το θέατρο…

Είναι καιρός η κακοποίηση να σταματήσει παντού. Θα πρέπει ο εργασιακός χώρος να είναι χώρος ασφαλής για να μπορείς να είσαι δημιουργικός και καλός στη δουλειά σου. Δεν μπορείς να είσαι τρομοκρατημένος, δεν μπορείς να ενοχλείσαι σεξουαλικά ή σωματικά. Δεν μπορείς να αποδώσεις οτιδήποτε και αν κάνεις. Υπάρχει ένας θυμός, υπάρχει και πολύς χώρος τώρα πια, λόγω του ότι είμαστε όλοι άνεργοι… Εγώ έχω περάσει αυτό και έχω πολύ θυμό, 10 χρόνια. Γιατί με κακοποιήσανε και γιατί δεν θέλω ούτε εμένα να μου συμβεί και κυρίως όμως να μην συμβεί σε κανένα παιδί της νέας γενιάς».

Νίκος Ψαρράς Γιώργος Κιμούλης