Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Ζαρίφη: «Νομίζουμε πως είναι μαγκιά επειδή έχουμε εξουσία να πάμε στο κοριτσάκι να κάνουμε τον ωραίο»

Ξέσπασε με Σολωμού και Παπαδημητρίου, μετά τις καταγγελίες

Ζαρίφη: «Νομίζουμε πως είναι μαγκιά επειδή έχουμε εξουσία να πάμε στο κοριτσάκι να κάνουμε τον ωραίο»
News 08.02.2021 14:07
Από Ελένη Ζουγανέλη

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», οι Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Σολωμού, και Κατερίνα Ζαρίφη. Οι παρουσιάστριες της εκπομπής Roomies, πήραν θέση αναφορικά με τις καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος.

«Εγώ προσωπικά έχω πια τρομοκρατηθεί, κάθε πρωί τσεκάρω τι άλλο θα βγει. Για εμένα αυτή η φάση είναι πολύ αμήχανη και δύσκολη. Οι γυναίκες αυτές λένε αλήθεια και τα ξέραμε και εμείς.

Είναι δύσκολη αυτή η φάση γιατί ο καθένας έχει άποψη και έχει να πει κάτι. Αυτό που με φοβίζει εμένα είναι να μην πάει στην απέναντι πλευρά η κατάσταση. Να φτάσει να είναι πχ απαγορευτικό το φλερτ στον χώρο. Ας αφήσουμε τις καταγγελίες στη δικαιοσύνη και να δούμε τι και πώς. Είμαστε γυναίκες, και είμαστε μαζί τους. Συγχαρητήρια σε αυτές που βγήκαν και μίλησαν», είπε αρχικά η Μαρία Σολωμού.

Roomies για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

«Η αλήθεια είναι πως σε όλα αυτά τα χρόνια έχω και εγώ ακούσει πράγματα. Κάποια από αυτά που έχουν βγει τώρα εγώ ούτε που τα είχα ακούσει καν. Για αυτό και έχω σοκαριστεί περισσότερο. Δεν τα ήξερα ούτε ως φήμες. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ίσως ήμουν από τις τυχερές από ό,τι καταλαβαίνω.

Ούτε έχω βρεθεί μπροστά σε κάτι. Θεωρώ ότι αν είχα βρεθεί μπροστά σε κάτι θα αντιδρούσα, αλλά βέβαια είναι και θέμα ηλικίας. Συμφωνώ με τη Μαρία. Σεβόμαστε και θαυμάζουμε πολύ τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν βγει και έχουν μιλήσει για αυτό που τους έχει συμβεί. Ο δρόμος της δικαιοσύνης νομίζω είναι ο καταλληλότερος για να εξεταστούν αυτές οι υποθέσεις...

Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό γίνεται για ένα σπουδαίο λόγο, και όχι μόνο για μια συζήτηση που θα ξεχαστεί. Καλό θα είναι να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο, ο καθένας να μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να δώσω και πολλά συγχαρητήρια στο ΣΕΗ και τον κ. Μπιμπίλα για τη δουλειά που κάνουν.

Προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στις καταγγελίες. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες», ανέφερε από την πλευρά της η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Το σχόλιο της Κατερίνας Ζαρίφη

«Εγώ πάντα πιστεύω πως οι χώροι που έχουν εξουσία κρύβουν πολλές παθογένειες. Αυτή τη στιγμή στοχοποιείται ο χώρος της υποκριτικής, αλλά ξέρουμε ότι η τηλεόραση και η πολιτική κρύβουν επίσης πολλές παθογένειες.

Για το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι παθογένεια της χώρας, το πόσο άντρας είναι κάποιος ή πόσο γυναίκα είναι κάποια. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία της χώρας. Ας σταματήσουμε να νομίζουμε πως είναι μαγκιά επειδή έχουμε εξουσία να πάμε στο κοριτσάκι να κάνουμε τον ωραίο. Να έχουμε ευγένεια και παιδεία και να μην ταλαιπωρούμε τη νέα γενιά», είπε η Ζαρίφη, η οποία ξέσπασε και πριν λίγες ημέρες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μήνυση κατά πασίγνωστου σκηνοθέτη από ηθοποιό για κακοποίηση

Η απάντηση της Ηλιάνας Αραβή στον Παύλο Χαϊκάλη μετά την δημόσια "συγγνώμη"

Share