Θρήνος! Πέθανε η τραγουδίστρια Mary Wilson των Supremes

Το συγκρότημά της άφησε εποχή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε η τραγουδίστρια Mary Wilson των Supremes

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως η Mary Wilson, η τραγουδίστρια - μέλος των θρυλικών Supremes που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, πέθανε σε ηλικία 76 ετών στο σπίτι της στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της δεκαετίας του '60, η οποία «έσβησε» ξαφνικά, το βράδυ της Δευτέρας.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο φίλος και μάνατζέρ της, Jay Schwartz, χωρίς να γνωστοποιήσει τα αίτια θανάτου. «Ήταν πρωτοπόρος, ντίβα και θα μας λείψει πολύ» έγραψε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ιδρυτής της Motown Records, Berry Gordy.

Mary Wilson θάνατος

«Οι "Supremes" ήταν πάντα οι "αγάπες" της Motown. Η Mary μαζί με την Diana Ross και τη Florence Ballard ήρθαν στις αρχές των 60's στη δισκογραφική μας. Μετά από ένα απρόσμενο σερί επιτυχιών που έφτασαν στο νούμερο 1, τηλεοπτικών εμφανίσεων και μουσικών παραστάσεων, άνοιξαν πόρτες για τις ίδιες, τα άλλα σχήματα της Motown και πολλούς, πολλούς άλλους καλλιτέχνες» πρόσθεσε.

Πρόκειται για ακόμα ένα «χτύπημα» στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες έφυγε από τη ζωή και ο Ίβρι Γκίτλις, ο βιρτουόζος βιολονίστας.

Λίγα λόγια για τις Supremes και τη Mary Wilson

Οι Supremes ήταν οι αγαπημένες της επικής δισκογραφικής Motown.

Η τραγουδίστρια από το Γκρίνβιλ του Μισισσίπι ήταν μαζί με τις Diana Ross και Florence Ballard ιδρυτικό μέλος της μπάντας που αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο μουσικό σχήμα της Motown Records στα 60's. Ανάμεσα στις χρυσές επιτυχίες των Supremes την εποχή εκείνη ήταν τα l"Stop! In the Name of Love" και "Back in My Arms Again", "Baby Love" και "You can't hurry love" μεταξύ άλλων.