Μάριος Αθανασίου: Ξέσπασε κατά της Μενδώνη -«Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε»

Η αιχμηρή ανάρτησή του μετά την αντίδρασή της στο θέμα του Λιγνάδη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μάριος Αθανασίου: Ξέσπασε κατά της Μενδώνη -«Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε»

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο Μάριος Αθανασίου δεν δίστασε να ξεσπάσει με την ανάρτηση που έκανε για τη Λίνα Μενδώνη, ξεκαθαρίζοντας πως είναι εμφανές ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στον χώρο του θεάτρου.

Ο ηθοποιός, μέσα από το κείμενο που δημοσίευσε, «άδειασε» την υπουργό Πολιτισμού για τη στάση που κράτησε μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό –τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο ” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου ” (μιλώντας για τον διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».

Μάριος Αθανασίου Μενδώνη

Λίνα Μενδώνη: «Για τον Λιγνάδη καταγγελίες, μέχρι σήμερα που μιλάμε, επώνυμες δεν έχουν υπάρξει»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την πρώτη της δήλωση.

Συγκεκριμένα, μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6 και αναμεταδόθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» απόσπασμα από τη δήλωσή της.

Μεταξύ άλλων, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης, χθες αργά το απόγευμα, μου έστειλε την παραίτησή του. Ο ίδιος, μέσα στην επιστολή παραίτησης, αναφέρει και τους λόγους. Ξέρετε, μέσα σ' αυτό το τοξικό κλίμα ο καθένας έχει αντοχές και δεν μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του πόσο μπορεί να δεχτεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες, γιατί πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε κάποια καταγγελία επώνυμη δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορούν φήμες είτε αφορούν καταγγελίες.

Επαναλαμβάνω, για το συγκεκριμένο πρόσωπο καταγγελίες μέχρι σήμερα που μιλάμε επώνυμες δεν έχουν υπάρξει», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.