Χάρης Τζωρτζάκης: «Υπάρχει μία ομερτά, φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις»

Οι αποκαλύψεις του ηθοποιού στο Πρωινό

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Χάρης Τζωρτζάκης: «Υπάρχει μία ομερτά, φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις»

Στο Πρωινό το πρωί της Τρίτη ήταν καλεσμένος ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά τόνισε πως υπάρχει μια «ομερτά» στον χώρο που δεν αφήνει ηθοποιούς να πουν ονόματα.

«Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άμα η δικαιοσύνη δεν επαλειφθεί, άμα δεν βγει η ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και να υπάρχει ομερτά και φόβος να μην μιλήσει ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να υπερασπιστούμε τα θύματα με τα ίδια μας τα στόματα».

Και συνέχισε λίγο αργότερα: «Σκεφτείτε ένα παιδί 15 χρονών που ζει αυτήν την τραγική εμπειρία, που φοβόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να μιλήσουμε ελεύθερα, πώς αυτό το παιδί θα πάει στον πατέρα του και τι θα του πει; Πώς θα μιλήσει όταν ξέρει ότι το νομικό σύστημα ενός κράτους είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην προστατεύει αυτό το παιδί;». Στο φως ήρθε ακόμα μια αποκάλυψη για γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό που παρακολουθούσε το σπίτι ηθοποιού.

Oι αποκαλύψεις του Χάρη Τζωρτζάκη

Χάρης Τζωρτζάκης: «Μου ζητήθηκε να γυμνωθώ στην οντισιόν»

Ο Χάρης Τζωρτζάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Tik Talk και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρενόχληση που δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη, ξεκαθαρίζοντας πως πήγε στην οντισιόν του και του ζητήθηκε να γυμνωθεί.

O ηθοποιός ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που έκαναν την καταγγελία κατά του γνωστού σκηνοθέτη και έτσι χθες μίλησε με λεπτομέρεια για την υπόθεσή του.

«Πήγα σε μία οντισιόν σ’ ένα σπίτι, ήταν στο σαλόνι έξω ο casting director, μέσα, λοιπόν, υπήρχε μία κάμερα που έγραφε και ζητήθηκε ένας αυτοσχεδιασμός προκλητικού περιεχομένου. Όταν έκανα εγώ τον αυτοσχεδιασμό κατάλαβα ότι τεχνηέντως μου ζητείται να βγάλω τα ρούχα μου, να γυμνωθώ. Αυτό στη δική μου περίπτωση δεν το αναφέρω ως κάτι το τραυματικό, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αυτό το πράγμα μπορεί να είναι τραυματικό, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα, δηλαδή μπορεί να φτάσει μέχρι στην απόπειρα βιασμού.

Εγώ έχω κάνει δύο φορές γυμνό στο θέατρο ποτέ δεν μου ζητήθηκε πριν, σε κάποια ακρόαση, να βγάλω τα ρούχα μου για να με δουν γυμνό. Αυτά τα πράγματα όταν το πλαίσιο είναι επαγγελματικό συμβαίνουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αν οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις γυμνό σε μια παράσταση το ξέρεις από πριν. Είναι ασόβαρο να ζητάς από έναν ηθοποιό να βγάλει τα ρούχα του ενώ γράφεις με μια κάμερα σε ένα δωμάτιο μόνος σου”, εξομολογήθηκε ο Χάρης Τζωρτζάκης.