Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό: «Με παρακολουθούσε στο σπίτι μου»

Η περιγραφή της ηθοποιού σοκάρει

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέα καταγγελία για γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό: «Με παρακολουθούσε στο σπίτι μου»

Το πρωί της Τρίτης, μέσα από την εκπομπή «Πρωινό», έγινε μια νέα καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη από μια ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η ίδια είπε πως ο σκηνοθέτης έμαθε τη διεύθυνσή της και την παρακολουθούσε.

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως στην αρχή προσπάθησε να τον αποφύγει ευγενικά, μιας και την ενδιέφερε να κρατήσει τον ρόλο της στην παράσταση, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση έγινε αφόρητη. Την ίδια στιγμή, τη δική της καταγγελία έκανε και η Αναστασία Γκολεμά.

Όπως ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα, «πριν από περίπου 15 χρόνια, ο κύριος… με κάλεσε για να συνεργαστούμε στο θέατρο, που πρωταγωνιστούσε και σκηνοθετούσε την παράσταση. Στην αρχή το κλίμα ήταν πολύ καλό, ήταν ευγενικός απέναντί μου, χωρίς να μου δώσει κανένα δικαίωμα ανησυχίας.

Θεώρησα πως ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου αυτή η δουλειά. Ενώ είχαμε ξεκινήσει πρόβες, η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει. Επεδίωκε να μένουμε μόνοι, να με αγγίζει χωρίς λόγο σε πρόσωπο και σώμα και να με ρωτάει πολύ πιεστικά πότε θα βρεθούμε εκτός δουλειάς, κάνοντάς μου κοπλιμέντα για την εμφάνισή μου.

Προσπαθούσα να τον αποφεύγω ευγενικά, χρειαζόμουν τον ρόλο, ήμουν στα πρώτα μου βήματα και δεν μπορούσα να αφήνω εύκολα δουλειές. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη, είχε μάθει τη διεύθυνση του σπιτιού μου, με παρακολουθούσε κι εμφανιζόταν στα ξαφνικά τρομάζοντάς με. Αντιδρούσα έντονα, αλλά αυτό φαίνεται πως τον εξίταρε ακόμα περισσότερο και συνέχιζε την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά. Έτρεμα κάθε λεπτό ότι θα εμφανιστεί μπροστά μου και ζούσα με τον φόβο. Τον είχα ικανό για όλα.

Μιλούσα συνέχεια για τον τότε σύντροφό μου και τόνιζα πόσο ερωτευμένη είμαι. Μία μέρα με ρώτησε αν έχω πάρει οριστική απόφαση να μην είμαι μαζί του. Απάντησα θετικά και την επόμενη ημέρα μού ανακοινώθηκε από το θέατρο ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, χωρίς καμία άλλη εξήγηση. Στη συνέχεια, όλως τυχαίως, ακυρώθηκε και μία τηλεοπτική δουλειά που είχα κλείσει.

Έκτοτε, δεν τον ξαναείδα ποτέ. Είμαι δίπλα στις γυναίκες που βγαίνουν και μιλούν. Αναγνώρισα σε πολλά σημεία των ιστοριών τους δικά μου άσχημα βιώματα μαζί του. Θα ήθελα πολύ να είχα τη δύναμη να μιλήσω κι εγώ, αλλά δεν θέλω να βάλω την οικογένειά μου, που γνωρίζει ελάχιστα για όλα αυτά, σε διαδικασία τόσο έντονης δημοσιότητας».

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Φωτεινή Τσακίρη: Καταγγέλλει πασίγνωστο ηθοποιό για εργασιακό εκφοβισμό

Η Φωτεινή Τσακίρη μίλησε, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Happy Day» και μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως στο παρελθόν έχει πέσει και εκείνη θύμα εργασιακού εκφοβισμού από πασίγνωστο ηθοποιό, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο και τόνισε πως στην περίπτωσή της επέλεξε να μη μιλήσει, ενώ, νωρίτερα, τη δική της καταγγελία έκανε και η Φιλίτσα Καλογεράκου.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η διαπόμπευση που γίνεται. Βέβαια, κάποια πράγματα ήταν κοινά μυστικά. Αισθάνομαι πια ότι περνάμε σε μιαν άλλη εποχή, που οι σχέσεις οφείλουν να είναι διαφορετικές, και οι εργασιακές και οι ανθρώπινες. Με περισσότερο σεβασμό και λιγότερο φόβο.

Έχω φοβηθεί κι εγώ σε δουλειά μου, όχι για τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά έχω νιώσει αυτό που λένε εργασιακό εκφοβισμό. Από άντρα δέχτηκα. Αφεντικούλια κακά έχει τύχει να έχουμε όλοι μας. Εκεί, ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.

Επέλεγα τη μέθοδο της σιωπής. Θα ήμουν η τρελή που ξαφνικά επαναστάτησε. Δίπλα μου να συμβαίνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές έχω δει βεβαίως, δηλαδή δεν ήταν προσωποποιημένα μόνο σε εμένα. Ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν», εξομολογήθηκε.