Σοκάρει η ηθοποιός Αναστασία Γκολεμά: «Με άρπαξε και με κόλλησε στον τοίχο»

Η καταγγελία της για πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σοκάρει η ηθοποιός Αναστασία Γκολεμά: «Με άρπαξε και με κόλλησε στον τοίχο»

Η ηθοποιός Αναστασία Γκολεμά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και σόκαρε με τις δηλώσεις της για την παρενόχληση που δέχθηκε από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος την κόλλησε στον τοίχο και άρχισε να τη φιλάει και να την χαϊδεύει.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε σε έναν άνθρωπο με μεγάλο όνομα στον χώρο, χωρίς να τον κατονομάσει και εξήγησε πώς ακριβώς έγινε η παρενόχλησή της, ενώ πριν από λίγο, τη δική της καταγγελία έκανε και η Φιλίτσα Καλογεράκου.

«Εγώ και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός της παράστασης βρεθήκαμε μόνοι στον διάδρομο, έξω από το ασανσέρ που θα μας ανέβαζε στον χώρο της πρόβας. Ξαφνικά, με άρπαξε, με κόλλησε στον τοίχο, άρχισε να με χουφτώνει σε όλο το σώμα και ξεκίνησε να με φιλάει. Εγώ άρχισα να θυμώνω, να αντιστέκομαι και του λέω “σήκω και φύγε από πάνω μου τομάρι, γιατί θα σε κάνω ρεζίλι σε όλους» εξομολογήθηκε.

Νέα μαρτυρία από πρώην μαθήτρια για γνωστό σκηνοθέτη - «Ήμουν 16 χρονών, με είχε ξεμοναχιάσει»

Μία πρώην μαθήτρια αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της και να κάνει τη δική της καταγγελία για έναν σκηνοθέτη ο οποίος την παρενόχλησε όσο εκείνη ήταν 16 χρονών, αποκαλύπτοντας πως την ξεμονάχιασε και την φίλησε ενώ εκείνη δεν ήθελε.

Η ίδια μίλησε στο 2020mag.gr και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της, η οποία συνέβη πριν από αρκετά χρόνια.

«Τη σχολική χρονιά 1990-91 ήμουν μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο …. (εδώ αναφέρεται το όνομα του σχολείου). Στο πλαίσιο του ανεβάσματος μιας σχολικής θεατρικής παράστασης… (εδώ αναφέρεται η θεατρική παράσταση), γνώρισα τον ….γνωστό σκηνοθέτη (εδώ αναφέρεται το όνομα του ηθοποιού -σκηνοθέτη), στον οποίο είχε ανατεθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου μας να επιμεληθεί την παράσταση.

Συμμετείχα στην παράσταση και από τις πρόβες άρχισα να διαπιστώνω έναν πολύ έντονο εστιασμό του γνωστού σκηνοθέτη σε μένα. Ήμουν 16 χρόνων, και σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της ηλικίας μου και συμμαθήτριές μου, δεν ήμουν αυτό που λέμε «σχηματισμένη γυναίκα» σωματικά, αλλά παιδί. Μια φορά, στο τέλος της σχολικής μέρας, μου ζήτησε να πάμε να μιλήσουμε σε ένα κοντινό πάρκο.

Εκεί, κάτσαμε σε ένα παγκάκι, όπου άρχισε να μου λέει πράγματα που με μπέρδεψαν πάρα πολύ συναισθηματικά: μου απήγγειλε ποιήματα, μου μιλούσε για τα παιδικά του χρόνια και τη σχέση του με την οικογένειά του, μου έλεγε ότι με βλέπει σαν τη Λάουρα στον «Γυάλινο Κόσμο» και τον εαυτό του σαν τον Τομ, μου έλεγε ότι είμαι ξεχωριστή, μου έλεγε ότι δεν ήμουν σαν τις άλλες (αυτό το έλεγε περιφρονητικά για τα άλλα κορίτσια) - Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τις καταγγελίες.

Σεξουαλική παρενόχληση θέατρο

Μου έλεγε ότι εγώ κι αυτός ήμασταν ίδιοι. Μου έλεγε ότι μ’ αγαπούσε. Στο τέλος μου έδωσε και τη διεύθυνση του σπιτιού του και μου είπε ότι θα ήθελε να πηγαίναμε κι εκείνη την ώρα σπίτι του, αλλά είχε παράσταση. Μετά με χαιρέτησε παίρνοντάς με αγκαλιά. Τους επόμενους λίγους μήνες επανέλαβε πολλές φορές την πρότασή του να πάω στο σπίτι του, γιατί «με αγαπούσε».

Τον ενοχλούσε που αρνιόμουν να το κάνω, αλλά επέμενε φορτικά. Ήμουν εξαιρετικά συνεσταλμένη, γεγονός που εκ των υστέρων θεωρώ ότι ήταν καθοριστικό στην επικέντρωση στο πρόσωπό μου, στον έλεγχο που προσπάθησε να μου ασκήσει, στην πίεσή του να πάω μόνη μου σπίτι του.

Σε ένα σχολικό πάρτι, με πήρε στο πίσω μέρος της ταράτσας για να μη μας δουν οι άλλοι μαθητές, με αγκάλιασε πολύ σφιχτά, με φίλησε στο λαιμό, μου είπε ότι θα με αγαπάει για πάντα και να πάω να τον βρω. Προσπαθούσε να μπει στο μυαλό μου, με είχε μπερδέψει πάρα πολύ. Με είχε ξεμοναχιάσει, προσπαθούσε να με κάνει να νιώσω μοναδική, μου έλεγε απίστευτα πράγματα για να με πείσει, με σκοπό να πάω σπίτι του.

Νιώθω τυχερή που αρνήθηκα τελικά να πάω, αλλά ακόμα κι έτσι, όσα κατά καιρούς πληροφορούμουν υπό τη μορφή φημών και όσα τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με κάνουν να αναρωτιέμαι για το πόσα άλλα παιδιά και νέοι άνθρωποι μπορεί να βρέθηκαν στη δική μου θέση και δυστυχώς και σε πάρα πολύ χειρότερη από τη δική μου θέση. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μιλήσω επώνυμα για όλα αυτά, αλλά τελικά νιώθω ότι δεν έχω καμία ψυχική δύναμη να έρθω αντιμέτωπή του. Φοβάμαι ότι ούτε σε αυτό είμαι η εξαίρεση».