Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του στην δικηγόρο της Σοφίας Μπεκατώρου

«Πρέπει να ενθαρρύνεται κάθε πρόσωπο να καταγγέλλει πράξεις παρενόχλησης και κακοποίησης εις βάρος του»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του στην δικηγόρο της Σοφίας Μπεκατώρου

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης προχώρησε σε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στη δικηγόρο της Σοφία Μπεκατώρου, Έλλη Ρούσσου, μέσα από μια ανάρτησή του από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Ο δημοφιλής και καταξιωμένος ηθοποιός δημοσίευσε τις σοκαριστικές δηλώσεις της δικηγόρου της Ολυμπιονίκη αναφορικά με όλα όλα βίωσε η Σοφία Μπεκατώρου στο παρελθόν -δείτε εδώ τις τελευταίες της δηλώσεις-.

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη για τη δικηγόρο της Σοφίας Μπεκατώρου

«Σ’ ευχαριστούμε, Έλλη, που στάθηκες βράχος στον αγώνα της Σοφίας Μπεκατώρου ως δικηγόρος της.

Το έγκλημα αυτό ως πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα έχει παραγραφεί, εφόσον έχει παρέλθει δεκαπενταετία από την τέλεσή του. Η παραγραφή αυτή όμως δεν αναιρεί την απεχθή τέλεση αυτού του εγκλήματος και δεν αποκλείει το έννομο συμφέρον του κάθε θύματος για την αποκάλυψή του, που είναι εξίσου οδυνηρή με τη διάπραξη του εγκλήματος εις βάρος του.

Απαιτούνται θεσμοί και μηχανισμοί, καθώς επίσης εκπαιδευτικά εργαλεία και κανόνες δεοντολογίας σε όλους τους χώρους απασχόλησης, ώστε να ενθαρρύνεται κάθε πρόσωπο να καταγγέλλει πράξεις παρενόχλησης και κακοποίησης εις βάρος του, χωρίς οποιονδήποτε φόβο κινδύνου της ψυχικής του υγείας, της οικογενειακής του γαλήνης και της επαγγελματικής του επιβίωσης, στην περίπτωση αποκάλυψής τους.

Οι καταγγελίες θυμάτων για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας τους, ακόμη και εάν έχουν παραγραφεί, αφυπνίζουν και εισφέρουν στην ουσιαστική δικαιοσύνη και την ηθική σε όλους τους χώρους της κοινωνίας μας, που ως έννοιες ζωντανές και αξίες διαχρονικές δεν περιορίζονται από δικονομικούς κανόνες» ΤΑ ΝΕΑ 9/2/2021”

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για δικηγόρο Μπεκατώρου

Αλεξάνδρος Μπουρδούμης: «Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία και κάθε κορίτσι είναι καλό να μιλήσουν»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και, φυσικά, αναφέρθηκε στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

Ο γνωστός ηθοποιός είπε μεταξύ των άλλων: «Δυστυχώς, έχουμε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο επάγγελμά μας γι’ αυτό τον λόγο. Ασχολούμαστε με μια τέχνη που είναι λαμπερή. Είναι λυπηρό αλλά είναι και γενναίο και σημαντικό να βάζουμε το χέρι στο μέλι, να το βουτάμε.

Αλεξάνδρος Μπουρδούμης

Για δεκαετίες η κοινωνία μας είχε προβληματικές συμπεριφορές, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτές οι αποκαλύψεις, αυτό το τώρα, γιατί τώρα είμαστε ώριμοι, τώρα αισθάνεται η κοινωνία, να τους ακούσουμε και να ακούσει η κοινωνία.

Από προχθές έχω πάρει πολλά μηνύματα, δεν το περίμενα. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τους ντετέκτιβ, αλλά να ακούσουμε όσους έχουν υποστεί κάτι και θέλουν να μιλήσουν. Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία, αλλά και κάθε κορίτσι -γιατί γνωρίζω περιπτώσεις που έχουν δεχτεί- είναι καλό να μιλήσουν. Είναι καιρός να πούμε και μια συγγνώμη, δεν είναι κακό.

Η ομερτά εννοείται πως υπάρχει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ευάλωτοι την ώρα της δουλειάς. Θεωρώ ότι όλο αυτό κάπου θα οδηγηθεί, θα πονέσουμε, μπορεί και να διαιρεθούμε… Αλλά πρέπει στο τέλος να γίνει κάτι, επιτέλους. Να υπάρξει μια συσπείρωση, μακάρι να συσπειρωθούμε», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Στο μεταξύ, παρενόχληση από τον σκηνοθέτη του είχε δεχτεί στο παρελθόν και ο Γιώργος Χρανιώτης!