Δημήτρης Μοθωναίος: Αποκάλυψε πως βιάστηκε όταν ήταν 6 - «Δεν χωράει στο μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας»

«Δεν ξέρω αν η σεξουαλική κακοποίηση συνέβαλε στη σεξουαλική ταυτότητά μου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δημήτρης Μοθωναίος: Αποκάλυψε πως βιάστηκε όταν ήταν 6 - «Δεν χωράει στο μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά και στην εκπομπή Πρωινό, μέσα από την οποία αποκάλυψε πως όταν ήταν 6 χρονών βιάστηκε. Μάλιστα τόνισε πως πήρε την απόφαση να μιλήσει τώρα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος και έκαναν τις δικές τους καταγγελίες.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου ήρθε λίγο μετά τη αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για την επίθεση που είχε δεχθεί στην αρχή της καριέρας του και κατάφερε να προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο το πλατό.

Τόσο η Φαίη Σκορδά όσο και οι συνεργάτες της, ξέσπασαν σε κλάματα την ώρα που περιέγραφε ο Δημήτρης Μοθωναίος το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Δημήτερη Μοθωναίου στο Πρωινό

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το Μέσον που γίνεται η καταγγελία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία.

Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε πάγωσα. Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και όταν ήμουν 26 χρονών αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα τίποτα. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο ξάπλωνε δίπλα μου και μετά υπάρχει κενό.

Μοθωναίος κακοποίηση

Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Δεν ξέρω αν η σεξουαλική κακοποίηση συνέβαλε στη σεξουαλική ταυτότητά μου. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν μέχρι να το πω στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν.

Μοθωναίος Σκορδά

Προσπαθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο δεν θα συνέβαινε αυτό» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram