Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μοθωναίο: «Πρέπει να επανεξετάσουμε τα ζητήματα παραγραφής»

Δήλωσε συγκινημένη με την εξομολόγηση του ηθοποιού

Όλγα Κεφαλογιάννη για Μοθωναίο: «Πρέπει να επανεξετάσουμε τα ζητήματα παραγραφής»
News 10.02.2021 20:25
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

«Παγωμένοι» παρακολουθήσαμε το πρωί της Τετάρτης την συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου που αποκάλυψε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία μόλις 6 ετών. Η Όλγα Κεφαλογιάννη θαύμασε το θάρρος του και έκανε σχετική ανάρτηση.

“Ο Δημήτρης Μοθωναίος με συγκλόνισε και με συγκίνησε με την εξομολόγησή του. Μπράβο για το κουράγιο του να μιλήσει, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει κι άλλους, να τολμήσουν να σπάσουν το τείχος της σιωπής.

Και προφανώς πρέπει να επανεξετάσουμε το νομικό πλαίσιο για τη σεξουαλική κακοποίηση και κυρίως τα ζητήματα παραγραφής”

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

όλγα κεφαλογιάννη μοθωναίος

Δημήτρης Μοθωναίος: «Πολλές φορές το ίδιο το θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση»

Το πρωί της Τετάρτης είδαμε όλοι «παγωμένοι» την συγκλονιστική και ανατριχιαστική εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου στην Φαίη Σκορδά, για την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που δέχτηκε όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Ο ηθοποιός λυτρωμένος πια, «έβγαλε» από μέσα του όσα τον βασάνιζαν εδώ και πολλά χρόνια. Η ιστορία του άγγιξε τους πάντες και έφερε «κύμα» συμπαράστασης και αγάπης για τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν καθηλωτικός.

Λίγες μέρες πριν, όσο ο ίδιος έβλεπε ανθρώπους του χώρου να καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες είχε κάνει ανάλογα post τα οποία προϊκονομούσαν την ιστορία του...

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!» είχε γράψει στην πρώτη του σχετική ανάρτησή.

Στη δεύτερη ανάρτηση, ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε γράψει:

«Ο ρόλος της πολιτείας και των ενσυνείδητων πολιτών είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να στέκονται πλάι στον αδύναμο. Αν δεν κατανοείτε για τι το “όποιο” θύμα δεν αντέδρασε, δεν αντιστάθηκε ή δεν κατήγγειλε το περιστατικό εκ των υστέρων, να είστε ευγνώμονες που δεν έτυχε ποτέ να βρεθείτε σε αυτή τη θέση. Ίσως υπήρξατε απλώς τυχεροί, ίσως μεγαλώσατε ή γεννηθήκατε με ισχυρότερο ένστικτο αυτοσυντήρησης και λιγότερη ενοχή.

Η ενοχή είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός και πολλές φορές μπορεί να προκύπτει εκ μεταβιβάσεως από το θύτη στο θύμα. Ο θύτης ντρέπεται γι’ αυτό που πάει να κάνει και το θύμα εισπράττει την ενοχή του, που τον παγώνει και τον μουδιάζει. Πολλές φορές το ίδιο το θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση, από ενοχή και πάλι. Θα ‘ταν συνετό να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους και τους λιγότερο τυχερούς που δε μεγάλωσαν με τις δικές σας αρχές ή τη δική σας δύναμη».

ανάρτηση δημήτρη μοθωναίου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Έβαλε τα κλάματα στον αέρα του Pop Up μετά την εξομολόγηση του Μοθωναίου

Νατάσα Μποφίλιου για Δημήτρη Μοθωναίο: «Σ' ευχαριστούμε φίλε μου.. Ξεκουράσου τώρα»

Share