Γιάννος Περλέγκας: Επιβεβαιώνει την κακοποίηση που δέχθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος σε παράσταση

«Με έκανε να ντρέπομαι που σιώπησα τότε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιάννος Περλέγκας: Επιβεβαιώνει την κακοποίηση που δέχθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος σε παράσταση

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, στη συγκλονιστική εξομολόγησή του, αποκάλυψε πως δέχθηκε κακοποίηση σε παράσταση και έτσι ο Γιάννος Περλέγκας, μέσω του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, θέλησε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

«Μου έχουν τύχει και κακοποιητικές συμπεριφορές. Έχω φύγει από παράσταση του Εθνικού θεάτρου που ήταν κακοποιητική απέναντι στον πρωταγωνιστή», είπε χθες ο Δημήτρης Μοθωναίος και έτσι σήμερα, ο Γιάννος Περλέγκας θέλησε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.

«Επιβεβαιώνω την ανάλγητη συμπεριφορά του σκηνοθέτη που τον απέλυσε λόγω πνευμονίας και τη μηδενική στήριξη προς τον Δημήτρη από την πλευρά της διεύθυνσης του Εθνικού θεάτρου τότε, καθώς και τη δική μας σιωπή… που την ανακάλεσα χθες και με έκανε να ντρέπομαι που σιώπησα τότε (ο Χουβαρδάς έλειπε σε ταξίδι και το θέμα διευθέτησε η Έφη Θεοδώρου). Ο Δημήτρης αντικαταστάθηκε από το Χάρη Τζωρτζάκη.

Ψύλλοι στα άχυρα θα πει κανείς, αλλά δείχνει κάτι για τη διαχρονική αντιμετώπιση των ηθοποιών και τους πολλαπλούς τραυματισμούς που συντελούνται στο Εθνικό. Δεν γίνεται να μη νιώθει κανείς ντροπή για όλα αυτά, αν θέλει να ανανεώσει τη διόλου αυτονόητη ταυτότητα του ανθρώπου και συναδέλφου. Να 'μαστε δίπλα στους ανθρώπους, αν θέλουμε να λεγόμαστε κι εμείς άνθρωποι. Γιάννος Περλέγκας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο Instagram για λογαριασμό του συναδέλφου του.

Δημήτρης Μοθωναίος κακοποίηση

Γιάννος Περλέγκας Δημήτρης Μοθωναίος

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Φαίη Σκορδά για Μοθωναίο: «Η κακοποίηση υπάρχει στα σπίτια μας»

Το πρωί της Τετάρτης, το «Πρωινό» έδειξε τη συγκλονιστική συνέντευξη που πήρε η Φαίη Σκορδά από τον Δημήτρη Μοθωναίο και, σήμερα, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε ξανά στο γεγονός και τόνισε πως πολλές φορές η κακοποίηση υπάρχει μέσα στα σπίτια μας χωρίς να το καταλάβουμε.

Η Φαίη Σκορδά εξήγησε πως, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού, δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων στα social media, μέσα από τα οποία άνθρωποι της περιέγραφαν τις δικές τους ιστορίες.

Η παρουσιάστρια έδειξε να είναι πραγματικά σοκαρισμένη με το γεγονός, κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις της.

Φαίη Σκορδά Δημήτρης Μοθωναίος

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δέχθηκε πάρα πολλά, άπειρα mails αλλά και μηνύματα στα social media, ανθρώπων που τόλμησαν να γράψουν την ιστορία τους. Πολύ θλιβερό το πόσοι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί. Λέμε για τον χώρο του θεάτρου, αλλά αυτά συμβαίνουν μέσα στα σπίτια μας», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά στο «Πρωινό».