Πηνελόπη Πιτσούλη: «Πρέπει να τιμωρηθούν, δεν ήμουν υποψιασμένη»

Αναφέρθηκε και στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο και την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πηνελόπη Πιτσούλη: «Πρέπει να τιμωρηθούν, δεν ήμουν υποψιασμένη»

Η Πηνελόπη Πιτσούλη μίλησε, το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή Πρωινό και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες για ανθρώπους του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως, αν ισχύουν όσα ακούγονται, οι θύτες πρέπει να τιμωρηθούν.

Η ηθοποιός, που φέτος παίζει στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο - δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις-, τόνισε πως δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να ακούσει όσα άκουσε για συγκεκριμένους ανθρώπους του χώρου.

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Πιτσούλη για τις καταγγελίες

«Δεν ήμουν με τίποτα υποψιασμένη. Δεν μου έτυχε ποτέ τίποτα και δεν αμφιβάλλω για τίποτα από όλα όσα λένε τα κορίτσια. Είμαι με τις γυναίκες. Μαζί τους είμαι, γιατί είμαι μάνα, γιαγιά, έχω αγόρι και δύο εγγονές και υποστηρίζω τα κορίτσια και δεν ψάχνω να βρω αυτό που λένε "μα, τώρα το θυμήθηκε;". Ναι, τώρα το θυμήθηκαν. Δεν μπορεί να είσαι με το μέρος του θύτη. Είσαι με το θύμα. Για μένα, αυτά τα πλάσματα είναι θύματα και κακώς τόσο καιρό το κρατούσαν μέσα τους», είπε και συνέχισε:

Πηνελόπη Πιτσούλη Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

«Με τον συνάδελφο δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, δεν είχαμε δουλέψει ποτέ μαζί. Ευγενικός, καλός, μια χαρά. Όταν λοιπόν σου λένε έγινε αυτό, έχω μέσα μου μια θλίψη που νιώθω άσχημα και λέω δεν θέλω να ακούσω, να ξέρω. Η θέση μου για όλο αυτό που γίνεται είναι ότι πρέπει να τιμωρηθούν».

Λίγα λόγια για την Πηνελόπη Πιτσούλη

Η Πηνελόπη Πιτσούλη (Θεσσαλονίκη, 7 Νοεμβρίου 1951) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας, το σχολείο πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή, όμως τελικά ξαναέδωσε πανελλήνιες και πέρασε Τμήμα Νηπιαγωγών, στα Ιωάννινα. Τελικά, σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Έτσι, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή - Τράγκα από όπου αποφοίτησε κάποια χρόνια μετά.

Πηνελόπη Πιτσούλη ΚΚΕ

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει κάνει δουλειές τόσο σε τηλεόραση όσο και σε θέατρο και κινηματογράφο. Κάποιες από τις πολύ δημοφιλείς συμμετοχές της στην τηλεόραση ήταν στις σειρές «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Πολυθρόνα για τρεις», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» και «Με τα παντελόνια κάτω». Στον κινηματογράφο, οι ερμηνείες της που ξεχωρίζουν ήταν στις ταινίες «Safe Sex» και «Αυστηρώς κατάλληλο».

Είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα και σεναριογράφο Γιώργο Χασάπογλου.