Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στην επιστολή της Ζέτας Δούκα

«Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στην επιστολή της Ζέτας Δούκα

Η Ζέτα Δούκα έστειλε το βράδυ της Πέμπτης μία ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος μέσα σε λίγες ώρες απάντησε μέσω της συμβούλου. Μάλιστα, διαβεβαίωσε την ηθοποιό πως θα λάβει υπ' όψη του όλα όσα έγραψε στην δημόσια έκκλησή της.

Η ηθοποιός, που ήταν η πρώτη από τον χώρο του θεάματος που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για την κακοποίηση που δέχθηκε από τον Γιώργο Κιμούλη, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να φροντίσει να λάβει δράση για τις καταγγελίες.

Η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ζέτα Δούκα

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη.

Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.

Ζέτα Δούκα Κυριάκος Μητσοτάκης

Ζέτα Δούκα: «Ό,τι και να σε βαραίνει, έχεις τη δύναμη να σηκωθείς»

Η Ζέτα Δούκα έκανε την αρχή και άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» αφού, μετά την αποκάλυψή της για λεκτική και σωματική βία, σειρά πήραν πολλές γυναίκες ηθοποιοί που είχαν τα ίδια βιώματα.

Η ηθοποιός, μετά την αποκάλυψη, προέβη σε αναρτήσεις που περνάνε τα μηνύματά τους, όπως αυτή που έκανε σήμερα.

«Καλημέρα κόσμε! Ό,τι κι αν σε βαραίνει, έχεις πάντα τη δύναμη να σηκωθείς», έγραψε χαρακτηριστικά η Ζέτα Δούκα.

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

ζέτα δούκα