Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Ξέσπασε η Όλγα Κεφαλογιάννη - «Πρέπει να εξεταστεί το θέμα παραγραφής της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων»

«Οφείλουν να γίνουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο»

Ξέσπασε η Όλγα Κεφαλογιάννη - «Πρέπει να εξεταστεί το θέμα παραγραφής της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων»
News 12.02.2021 15:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Παρασκευής, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και ξέσπασε αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νομικό πλαίσιο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στα περιστατικά βίας και κακοποίησης.

Ξέσπασε η Όλγα Κεφαλογιάννη για τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε αρχικά: «Έχω την αίσθηση ότι όλοι αυτοί που τόλμησαν να μιλήσουν και να σπάσουν το τείχος σιωπής, ήθελαν να δώσουν αφορμή και σε άλλους για να πουν όσα έζησαν, αλλά και να κάνουν όλους εμάς να κάνουμε κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως όταν φύγει από την επικαιρότητα το θέμα αυτό, δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά ούτε και στο μέλλον να συνεχίσουν να καλύπτονται τέτοιες πράξεις. Η Όλγα Κεφαλογιάννη μάλιστα, εξέφρασε τον θαυμασμό της σε όλους αυτούς που τόλμησαν και μίλησαν ανοιχτά για όλα όσα βίωσαν ψυχολογικά και σωματικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως: «Για όλους μας το θέατρο είναι ένας υπέροχος κόσμος και εμείς που βλέπουμε μόνο την ωραία του πλευρά, αισθανθήκαμε ότι υπάρχει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από κάτι που ήταν όμορφο».

Τέλος, τόνισε πως είναι εξαιρετικό σημαντικό να επανεξεταστεί το θέμα παραγραφής ορισμένων αδικημάτων, ιδίως η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, αλλά και φυσικά να γίνουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο. Επιπλέον, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στην σοκαριστική δήλωση του Δημήτρη Μοθωναίου.

Λίγα λόγια για την ζωή της Όλγας Κεφαλογιάννη

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την ομώνυμη οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνης με σημαντική δράση κατά τις Κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Εθνική Αντίσταση καθώς και με πολύχρονη παρουσία στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και είναι πρώτη εξαδέλφη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. Από τη μητέρα της κατάγεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρδινογιάννη και είναι ανηψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων στο Βασιλικό Κολλέγιο (King's College) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2006). Εκτός από την μητρική της ελληνική, γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συντετριμμένη η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον θάνατο του Σάμιου - «Είχαμε βαθιά σχέση φιλίας»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε τεστ κορωνοϊού

Share