Γιώργος Καραμίχος: «Είναι γνωστά σε όλους τα ονόματα κάποιων διαταραγμένων προσωπικοτήτων»

«Είναι καιρός να ξεμπροστιάσουμε τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Καραμίχος: «Είναι γνωστά σε όλους τα ονόματα κάποιων διαταραγμένων προσωπικοτήτων»

Ο Γιώργος Καραμίχος θέλησε να πάρει θέση για τις ραγδαίες εξελίξεις που βλέπουμε να διαδραματίζονται στον χώρο του θεάτρου με τις καταγγελίες και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως εδώ και καιρό όλοι γνώριζαν τα ονόματα αυτών που έχουν βρεθεί τώρα στη θέση του καταγγελλόμενου.

Μάλιστα, ο ηθοποιός στη συνέντευξή του εξήγησε πως έχει έρθει πλέον η ώρα να βγουν όλα στη φόρα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέατρο, ενώ τη δική του καταγγελία έκανε και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης κατά του Στάθη Λιβαθινού.

Αυτά είπε ο Γιώργος Καραμίχος για τις καταγγελίες στο θέατρο

Σας σόκαραν αυτές οι αποκαλύψεις; Έχετε βιώσει η εσείς κάποια παρόμοια εμπειρία;

«Δεν με σόκαραν, υπό την έννοια ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή. Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστά σε όλους τα ονόματα κάποιων διαταραγμένων προσωπικοτήτων (που, δυστυχώς, συχνά κατέχουν και θέσεις εξουσίας) που προσπαθούν να ασκήσουν βία σε άλλους, προκειμένου να ξεφύγουν από τα άλυτα ψυχολογικά τους θέματα.

Και είναι καιρός να ξεμπροστιάσουμε τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις σε οποιονδήποτε επαγγελματικό στίβο. Δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει κάποιο αντίστοιχο, αυτής της έντασης, περιστατικό, αλλά, ναι, κάποιοι και κάποιες ηθοποιοί είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνουν ζημιά στην καριέρα μου κινώντας νήματα εξουσίας. Είναι σαφές ότι λειτουργούσαν έτσι λόγω προσωπικών ανασφαλειών, γι' αυτό και τους έχω συγχωρήσει πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πληγωνόμουν όταν συνέβαινε».

Γιώργος Καραμίχος καταγγελίες

Η Ναταλία Τσαλίκη πρόσθεσε ότι άνοιξε ο ασκοί του Αιόλου. Υπάρχουν τελικά τόσοι πολλοί αποδέκτες αντιστοίχων συμπεριφορών;

«Ναι. Και όχι μόνο στο χώρο της υποκριτικής. Στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, όπως και μέσα στα ίδια τα σπίτια, ενδοοικογενειακά, «ευδοκιμούν» πολλά δηλητήρια και βίαιες συμπεριφορές. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, πολλές φορές, όλοι τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια ή, δυστυχώς, επιδεικνύουμε μια αδικαιολόγητη ανοχή»

Γιώργος Καραμίχος θέατρο

Σας λυπούν αυτά τα γεγονότα;

«Φυσικά. Και είναι καιρός να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις ρατσιστικές ή σεξιστικές συμπεριφορές που βασίζονται κυρίως σε έναν ανομολόγητο μισογυνισμό και σε ομοφοβικές αντιλήψεις. Ας είμαστε ειλικρινείς, η διαφορετικότητα είναι κάτι που ακόμη μας φοβίζει. Και όταν βρίσκουμε κάποιον αδύναμο, προσπαθούμε να επιβληθούμε ενδίδοντας στην αδυναμία μας να τον αποδεχτούμε. Είναι καιρός, όμως, να ενηλικιωθούμε και να δείξουμε ότι όντως το πνεύμα μας ωριμάζει μέσα από την ανεκτικότητα και το σεβασμό»

Δεχτήκατε ποτέ στην επαγγελματική σας διαδρομή σεξουαλική παρενόχληση;

«Όχι. Με έχουν φλερτάρει αντι-επαγγελματικά, αλλά επειδή είμαι και λίγο αφελής δεν τα αντιλαμβανόμουν αμέσως. Μου τα έλεγαν άλλοι μετά. Απροκάλυπτα πάντως, δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε χώρο εργασίας. Τι να πω! Ίσως με φοβόντουσαν λίγο γιατί κατά βάθος είμαι βλάχος και αυτό μπορεί να τρομάζει τις πονηρές προθέσεις», λέει ο ίδιος στο 7 μέρες tv.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Καραμίχο

Ο Γιώργος Καραμίχος (Βέροια, 3 Ιανουαρίου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός.Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις τηλεοπτικές του συμμετοχές.

Έχει 2 παιδιά. Μια κόρη, τη Ρεγγίνα, απο το πρώτο του γάμο και έναν γιο, τον Ντιέγκο-Τζον, απο το δεύτερο.