Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω δεχτεί λεκτική βία και τα έβαζα με τον εαυτό μου»

Η ηθοποιός μίλησε για όλα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω δεχτεί λεκτική βία και τα έβαζα με τον εαυτό μου»

Η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου έδωσε μια συνέντευξη στο Secret και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών αλλά αποκάλυψε και τη δική της εμπειρία.

Η συνέντευξη της Ευγενίας Δημητροπούλου

Σεξουαλική παρενόχληση το θέμα των ημερών. Δεχτήκατε ποτέ λεκτική ή σωματική βία και αν ναι πώς το αντιμετωπίσατε;

Θεωρώ σπουδαίο αυτό που γίνεται και πιστεύω πως οφείλουμε όλοι αμέριστη συμπαράσταση στα θύματα. Πρέπει να εμφυσήσουμε σε όλους αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες τη δύναμη να μιλούν και να αντιδρούν. Ναι, έχω αντιμετωπίσει περιστατικά λεκτικής βίας και πολλές φορές τα έβαζα με τον εαυτό μου που δεν είχα τη δύναμη, τα αντανακλαστικά και το θάρρος να αντισταθώ να απαντήσω και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αρκετοί συνάδερφοί σας μίλησαν ανοιχτά και με ονόματα. Πιστεύετε πως θα υπάρχει αποτέλεσμα ή είναι μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει;

Θέλω να πιστεύω πως φυσικά θα υπάρχει αποτέλεσμα. Οι θύτες θα τιμωρηθούν, τα θύματα θέλω να δικαιωθούν και φυσικά όλο αυτό να εμποδίσει άλλους ανθρώπους από το να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Να θυμίσουμε πως η ηθοποιός πρόκειται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Στέλλιο Βλατάκη.

ευγενία δημητροπούλου λεκτική βία

Μάκης Δελαπόρτας: «Πάντα υπήρχε μια τρομοκρατία στο θέατρο από κάποιους»

Στην εκπομπή Σαββατοκύριακο παρέα μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Μάκης Δελαπόρτας και αναφέρθηκε στο σωρό καταγγελιών το τελευταίο διάστημα.

«Μιλάω κυρίως για λεκτική βία. Για μένα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και αυτή γιατί υπήρχε μια άποψη πολύ λανθασμένη στον χώρο μας, την οποία έχω βιώσει και εγώ. Από κάποιους σκηνοθέτες – δικτάτορες οι οποίοι είχαν ένα τρόπο να σου περνάνε πράγματα ακόμη και με τραμπουκισμούς.

Προσβολές πολλές μπροστά σε τριάντα άτομα και μετά να σου έλεγε ο σκηνοθέτης να βγεις να παίξεις» πρόσθεσε ο Μάκης Δελαπόρτας. «Θα ήθελα όμως να πω και το εξής… Ας μη χαθεί η μπάλα. Μη φτάσουμε και σε αυτό το σημείο».

«Τα ήξερα όλα για κάποια άτομα» συμπλήρωσε, σε άλλο σημείο, ο καλλιτέχνης. Νωρίτερα και η Τζούλια Νόβα δήλωσε πως έτην έχουν παρενοχλήσει δύο φόρες.