Σπύρος Μπιμπίλας: «Πρώτη φορά παγκοσμίως υπάρχει τέτοια αποκαθήλωση ειδώλων»

«Ατυχέστατη έκφραση ο άντρας παλιάς κοπής»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Πρώτη φορά παγκοσμίως υπάρχει τέτοια αποκαθήλωση ειδώλων»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή Dοt το μεσημέρι του Σαββάτου για τις αμέτρητες καταγγελίες και την «αποκαθήλωση» ειδώλων όπως περιγράφει.

«Είναι απαράδεκτο να επιβάλλονται ακατανόμαστα πράγματα σε οντισιόν… Ένας νέος ηθοποιός αν πει κάτι, θα πούνε α αυτός μιλά και δεν θα τον πάρουμε… Πρώτη φορά παγκοσμίως υπάρχει τέτοια αποκαθήλωση ειδώλων… Η εξουσία φθείρει τους ανθρώπους και τώρα με τον κορωνοϊό οι ηθοποιοί μιλούν γιατί τώρα δεν έχουμε δουλειά και σε πλήρη απόγνωση έβγαλαν ότι είχαν μέσα τους.

Τώρα τι να φοβηθείς; Υπάρχουν κλειστά θέατρα. Είναι ύβρις και νέμεσις. Πολλές φορές είχα καταλάβει ότι διέπραξαν ύβρη. Το έβλεπα και τους είχα συμβουλεύσει. Άλλοι ήταν φτωχά παιδιά και το ξέχασαν. Σήμερα αποκαθηλώνονται με τέτοιο τρόπο, έχω κλάψει. Είχε περάσει μέσα μας σαν φυσιολογικό. Ατυχέστατη έκφραση ο άντρας παλιάς κοπής.» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας που πριν λίγες μέρες έκανε επιπλέον αποκαλύψεις.

Oλόκληρη η συνέντευξη του Σπύρου Μπιμπίλα

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή Happy Day, για τις μαζικές καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός, δεν αντέχει ψυχικά όταν τον παίρνουν τηλέφωνο για να τον συμβουλευτούν να κλαίνε γοερά.

«Μέσα στον καιρό των μνημονίων έγιναν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες κυρίως. Υπήρχε μια ανασφάλεια στον χώρο μας, είχε απαξιωθεί το επάγγελμά μας. Οι άνθρωποι δούλευαν με πάρα πολύ λίγα λεφτά. Υπήρχαν πάρα πολλοί νέοι ηθοποιοί και προσπαθούσαν να ανέβουν.

Η προσφορά μεγάλη. Άρα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το όνειρο και την πληθώρα των πολλών επιλογών. Αυτές τις μέρες νιώθω μια δυστυχία να έχει έρθει στη ζωή μου. Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων που με παίρνουν στο τηλέφωνο να με συμβουλευτούν.

Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν τολμάνε, παρότι κλαίνε στο τηλέφωνο, να έρθουν στον σωματείο. Εγώ τους παρακαλώ να έρθουν σε εμάς ή να πάνε σε έναν δικηγόρο και να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Αν λες σε κάποιον ένα πολύ σκληρό πράγμα και μετά λες δε μπορώ να το υπογράψω ή δε θέλω να το πω, είναι σαν να μην έγινε. Φοβούνται ότι θα διαπομπευτούν. Είναι πολύ περίπλοκο αυτό που συμβαίνει» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.