Δημήτρης Καραντζάς: Συγκλονίζει ο σκηνοθέτης - «Γνώριζα τι πέρασε ο Ν.Σ από τον βιαστή του»

Έκανε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δημήτρης Καραντζάς: Συγκλονίζει ο σκηνοθέτης - «Γνώριζα τι πέρασε ο Ν.Σ από τον βιαστή του»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς και αποκάλυψε πως γνώριζε τα όσα είχε περάσει ο Ν.Σ από τον βιαστή του.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Καραντζά

«Είναι σημαντικο οτι βγήκαν ανώνυμα μεν οι αρχές να ψάξουν και είτε ο φερόμενος ως θύτης να αθωωθεί είτε να κατηγορηθεί και τα θύματα έχουν να ξεπεράσουν τρομερά ταμπού περί σεξουαλικότητας» σημείωσε ο Δημήτρης Καραντζάς, κάνοντας έκκληση να ανοίξουν χωρίς δισταγμό τα στόματα.

«Κάνω έκκληση στα θύματα να φύγει από πάνω μας το βάρος και ο τρόμος και ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ειναι ευαίσθητοι άνθρωποι να πάρουν θέση. Νωρίτερα ο Μάκη Δελαπόρτας δήλωσε πως πάντα υπήρχε τρομοκρατία στο θέατρο.

Δημήτρης Καραντζάς: «Αδειάζει» τον Φασουλή - «Το θέατρο δεν είναι έτσι»

Ο Δημήτρης Καραντζάς μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων θέλησε να απαντήσει και στον Σταμάτη Φασουλή ο οποίος ζήτησε να «καθίσουν φρόνιμα» όσοι σχολιάζουν τις παρενοχλήσεις στα social media.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο θέμα των καταγγελιών και ξεκαθάρισε πως έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής κάτι πολύ δυνατό το οποίο δε θα έπρεπε να σταματήσει προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος του θεάτρου.

«Όλοι αυτή την περίοδο είμαστε ταραγμένοι. Ξεκίνησε κάτι πολύ σημαντικό η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε και μίλησε ονομαστικά για μία κακοποιητική συμπεριφορά και αυτό βρήκε παράδειγμα σε άλλες γυναίκες, που μίλησαν για υποθέσεις που είχαν μέσα απόλυτη κατάχρηση εξουσίας, πολύ εκφοβισμό και μια στρεβλή αντίληψη για το ποια είναι τα όρια της εξουσίας και του σκηνοθέτη ή του θιασάρχη ή του πρωταγωνιστή.

Όταν κάποιος που χαίρει εκτίμησης και προσεγγίσει ένα παιδί που μπορεί να το κοιτάει μουδιασμένο και να τον θεωρεί “ιερό τέρας” νομίζει ότι αυτός είναι ο δρόμος.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα χάρη στην προσωπική του διαστροφή να κακοποιεί δεκάδες ανθρώπους και αυτό είναι η στιγμή να το διεκδικήσουμε σθεναρά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να μην φοβούνται. Να μην φοβούνται τίποτα σε σχέση με κάποια “τοτέμ” που κρύβουν μέσα κλειδώματα, κακοποιήσεις, κατάχρηση εξουσίας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και μία τρομοκρατική – εκφοβιστική συμπεριφορά. Όταν κάποιος κάνει τη δουλειά του δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια και τα γούστα που έχει ο καθένας που είναι λαοφιλής».

Όσο για την φράση του Σταμάτη Φασουλή «Καθίστε φρόνιμα» - δείτε εδώ τη δήλωσή του - απάντησε: «Το "καθίστε φρόνιμα για να μιλήσουν τα θύματα" είναι αντίστοιχο με όσα ειπώθηκαν στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή. Το λόγο έχει δικαιοσύνη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για να καλυτερεύσουμε κάποια πράγματα. Το θέατρο δεν είναι έτσι και οι άνθρωποι που είναι έτσι πρέπει να ξεριζωθούν από αυτό το πράγμα».