Η δημόσια συγγνώμη του Star για τον τίτλο στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη

«Οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η δημόσια συγγνώμη του Star για τον τίτλο στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media, το Star και η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου, ζήτησαν συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό για τον ατυχή τίτλο που έβαλαν σε ένα θέμα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, προβάλλοντας τις εξελίξεις στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το κανάλι επέλεξε να βάλει τον τίτλο «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το… τίποτα».

Η φράση αυτή εξόργισε τα social media, τα οποία κατηγόρησαν το κανάλι. Ο Σπύρος Λάμπρου θέλησε να διευθετήσει το θέμα και έτσι κάλεσε την Τασούλα Παπανικολάου η οποία έκανε και το εν λόγω ρεπορτάζ προκειμένου να λύσει την παρεξήγηση.

Η συγγνώμη του Star για το ρεπορτάζ του Λιγνάδη

Αρχικά πήρε τον λόγο ο παρουσιαστής Σπύρος Λάμπρου και είπε: «Οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου είναι πολύ σημαντικές, ανεξάρτητα της πορείας που θα έχουν στην ποινική δικαιοσύνη. Είναι εδώ μαζί μας στο στούντιο η Τασούλα Παπανικολάου γιατί οφείλουμε κι εμείς να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας», ενώ στη συνέχεια η Τασούλα Παπανικολάου πήρε τον λόγο λέγοντας:

Σπύρος Λάμπρου Star

«Σπύρο, οι καταγγελίες που φτάνουν στη δικαιοσύνη ή στη δημόσια σφαίρα διαλόγων είναι σημαντικές και σοκαριστικές, ανεξάρτητα από τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την τέλεση των πράξεων αυτών. Μάλιστα, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν και βοηθούν το έργο των Αρχών που είναι η απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρίας. Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε, πως ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας».

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Δικηγόρος Λιγνάδη για τις αφίσες: «Οι αντιδράσεις έρχονται από τις αβάσιμες πληροφορίες»

«Εχουμε λάβει γνώση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από πληροφορίες φίλων και οι εικόνες από τις αφίσες έχουν αποτυπωθεί στα ΜΜΕ. Θεωρώ ότι είναι απότοκο του κλίματος αυτών των ημερών. Οι αντιδράσεις έρχονται από όλη αυτή την παραφιλολογία και τις αβάσιμες πληροφορίες που έχουν διακινηθεί. Ο πελάτης μου θεωρεί ότι είναι άστοχα υπερβολικά σχόλια σε σχέση με όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες».

Δημήτρης Λιγνάδης αφίσες

Σε ερώτηση αν θα κινηθεί νομικά ο δικηγόρος απάντησε: «Θα επανέλθουμε σε αυτό στο μέλλον. Ένας χρήστης που υπερβάλει και νομίζει ότι έχει καταλάβει και έχει κάνει ένα σχόλιο δεν είναι το ίδιο με αυτόν που οργανωμένα συκοφαντεί. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει στα χέρια μας οποιαδήποτε κλήση είτε από την εισαγγελία είτε κάποιο εξώδικο, κάποια αγωγή ή από τα όργανα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Δεν μπορώ να προδικάσω πώς θα λειτουργήσει η εισαγγελία. Ο πελάτης μου φωνάζει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και των συναδέλφων του για να δώσει εξηγήσεις αν χρειάζεται.

Είναι ένας άνθρωπος που βάλλεται πανταχόθεν με αθέμιτες και συκοφαντικές καταγγελίες. Δεν είναι χαρούμενος, αλλά έχει καθαρό μυαλό, οργανωμένη σκέψη, οργανωμένο λόγο και προετοιμάζει τις κινήσεις του. Αν κληθεί να δώσει στις αρχές ή στους συναδέλφους του εξηγήσεις ο κύριος Λιγνάδης θα σπεύσει, δεν θα πάει απλώς. Στη φήμη ότι έχει φύγει εκτός Ελλάδος λέω "όχι" με θαυμαστικό σαν της 28ης Οκτωβρίου. Ούτε καν από τα όρια του δήμου Αθηναίων δεν έχει φύγει» είπε ο κ. Νίκος Γεωργουλέας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.