Στεφανία Γουλιώτη: «Έκλαιγα με λυγμούς το πρωί που πήγαινα στην πρόβα»

«Δεν έχω τη ψυχική δύναμη να κάνω αυτό που έκανε ο Δημήτρης Μοθωναίος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στεφανία Γουλιώτη: «Έκλαιγα με λυγμούς το πρωί που πήγαινα στην πρόβα»

Η Στεφανία Γουλιώτη μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως πέρασε πολύ δύσκολες ώρες στο πλευρό ενός ανθρώπου από το εργασιακό της περιβάλλον, ενώ τόνισε πως κάθε φορά που πήγαινε στην πρόβα της, έκλαιγε με λυγμούς.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Δημήτρη Μοθωναίου και στη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε, μιας και όπως είπε είναι φίλη του και κατάφερε επιτέλους να δει τον αληθινό του εαυτό.

Οι δηλώσεις της Στεφανίας Γουλιώτη

«Ο Δημήτρης Μοθωναίος μου είχε εξομολογηθεί πολλά προσωπικά του και με τίμησε όταν μου τα εξομολογήθηκε. Ο Δημήτρης, όπως και όλα τα παιδιά, όπως και εγώ, ήμασταν άνθρωποι που κοιτάζαμε παντού από πού να προφυλαχτούμε, να μη δείξουμε αδυναμία, να μη δείξουμε ανασφάλεια.

Όχι δεν έβλεπα κάτι στον Δημήτρη, ήμασταν όλα παιδιά εγκλωβισμένα στην εικόνα του καλού παιδιού. Εγώ ένιωσα ότι επιτέλους βλέπω τον Δημήτρη, επιτέλους βλέπω τον άνθρωπο πίσω από την εικόνα. Δεν έχω τη ψυχική δύναμη να κάνω αυτό που έκανε ο Δημήτρης, του βγάζω το καπέλο», είπε αρχικά.

Στεφανία Γουλιώτη Λιγνάδης

Στη συνέχεια σε ερώτηση για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγφνάδη είπε: «Άκουσα με πίκρα την παραίτησή του, αλλά το άκουσα σωστό».

Και κατέληξε αποκαλύπτοντας πως από άνθρωπο στο χώρο εργασίας της υπέστη τρομερή ψυχολογική βία: «Από άνθρωπο που έχω υποστεί τρομερή ψυχολογική βία έμαθα πάρα πολλά. Με μετακίνησε τρομερά η εμπειρία. Βασανίστηκα τόσο που έκλαιγα με λυγμούς το πρωί που πήγαινα στην πρόβα και γύρναγα το βράδυ και έκλαιγα. Θα ήθελα όποιος έχει κάτι να πει καλλιτεχνικό να το μεταφέρει με παιδαγωγικό τρόπο στους ανθρώπους».

«Μου έδωσε μια πάρα πολύ δυνατή σφαλιάρα και μου κόλλησε το κεφάλι στον τοίχο»

Καλεσμένη στο «φλΕΡΤ» βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη η οποία μέσα σε όλα αναφέρθηκε στα σκηνικά βίας που δέχτηκε από έναν άγνωστο που εισέβαλε σπίτι της.

Η ηθοποιός αρχικά τοποθετήθηκε για το πρόβλημα που έχουν οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες λόγω της καραντίνας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα αρχίζω και ανησυχώ και τρομοκρατούμαι για τη θέση του καλλιτέχνη».

Στεφανία Γουλιώτη

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε για το κύμα καταγγελιών: «Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει που τώρα αρχίζουμε και μιλάμε γιατί τώρα είναι η ιδανική στιγμή γιατί τα Μέσα μας στηρίζουν αλλά είναι ιδανική στιγμή που όλοι συμμαχούμε. Κανένας μας δεν θέλει να κάνει τα social media ένα μεσαιωνικό δικαστήριο, θέλουμε να είμαστε μέσα στην ευνομούμενη πολιτεία και η πολιτεία να μας ακούσει.

Θα σου πω μια ιστορία δική μου αλλά όχι ως καλλιτέχνης. Δεν έχω υποστεί τέτοια βία μέσα στη δουλειά. Έχω υποστεί τέτοια βία ως πολίτης. Κάποια στιγμή ένας άνθρωπος θεωρούσε ότι εγώ ευθύνομαι για ένα κακό που του είχε συμβεί. Ήρθε έξω από το σπίτι μου και χτύπαγε τα παντζούρια. Κάλεσα την αστυνομία, ήρθε, μπήκε μέσα μαζί με τους αστυνομικούς και μου έδωσε μια πάρα πολύ δυνατή σφαλιάρα να το πω και μου κόλλησε το κεφάλι στον τοίχο. Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα -ήμουν 25 χρονών- και εκεί άκουσα την εξής φράση που τότε θεώρησα φυσιολογική. “Μπορείτε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα αλλά πού να μπλέκετε;”.

Μπράβο στα κορίτσια που το ξεκινήσανε ώστε η Στεφανία 25 χρονών να μη φοβάται να τα κάνει τα ασφαλιστικά μέτρα. Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες αυτή τη στιγμή που κακοποιούνται με τον ίδιο τρόπο και είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κλειδί με αυτόν τον τρόπο.

Χαίρομαι πάρα πολύ με τα αγόρια που μίλησαν. Νιώθω ευθύνη που ως μάρτυρας τέτοιων καταστάσεων δεν μπήκα μπροστά να υποστηρίξω την αλλαγή» κατέληξε η Στεφανία Γουλιώτη. Στο μεταξύ, και η Αθηνά Οικονομάκου έστειλε το δικό της μήνυμα υποστήριξης!