Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξυπνάς και να λες πως θα την βγάλω την μέρα»

«Αυτόν τον διασυρμό θα τον φοβάται πια πολύ ο κόσμος»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξυπνάς και να λες πως θα την βγάλω την μέρα»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μίλησε στο Καλύτερα δεν γίνεται όπου και ήταν καλεσμένη το μεσημέρι του Σαββάτου για τις καταγγελίες και τον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο.

«Είναι πολύ σοβαρά. Η αποκάλυψη που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου και μετά οι ηθοποιοί αρχής γενομένης από την Ζέτα Δούκα. Το στομάχι που κάνουμε σε αυτήν την δουλειά είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχισμούς, ανατροφές, ποιος είναι καλύτερος κ.λ.π. Έχουμε προβλήματα στο πως διεκδικείς τις δουλειές.

Τα ήξερα αλλά δεν περίμενα ότι θα έρθει αυτή η μέρα. Αναρωτιόμουν είχαμε συνηθίσει σε αυτά; Άκουγες όλα όσα γίνονταν και κλάματα αλλά έλεγες δεν μπορώ να παρατήσω την δουλειά. Έβλεπα την Ζέτα που ξεροκατάπινε και το ίδιο έκανα κι εγώ γιατί ξέρω πως είναι να μπαίνει καθημερινά φρένο στην δουλειά σου.

μιχαήλ κωνσταντίνα καλύτερα δε γίνεται

Εγώ δεν είχα τέτοια τρομοκρατία, ήμουν τυχερή. ‘Εψαξα κάποια στιγμή δουλειά από τον κύριο που κατήγγειλε η Ζέτα, με φώτισε ο Θεός και δεν με πήρε. Ήρθε η ώρα να σπάσει αυτό το απόστημα και να φύγει αυτό το βάρος, να μπει η κόκκινη γραμμή. Αυτόν τον διασυρμό θα τον φοβάται πια πολύς κόσμος.

Εκείνη την ύβρη δεν την μελέτησαν ποτέ; … Όλα αυτά τα χρόνια έλεγες ε άντρες είναι, έτσι παίρνεις τις δουλειές… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ξυπνάς και να λες πως θα την βγάλω την μέρα. Πιο πολύ από άντρες βλέπω αυτόν τον εκφοβισμό παρά από γυναίκες. Η εξουσία κάνει τον άνθρωπο τέρας. Την επόμενη μέρα ο χώρος θα είναι καθαρός και θα ντραπούν. Να κοιτάξουν ξανά τι κάνανε… Όταν τα έβλεπα έλεγα πόσο θάρρος αυτά τα κορίτσια που μίλησαν!» Λίγο νωρίτερα και ο Γιώργος Παπαπαύλου κατήγγειλε παρενόχληση από σκηνοθέτη.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Ζητάω από την κ. Μενδώνη να επανέλθει η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος»

Η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δεν γίνεται και θέλησε να παρακαλέσει να επανέλθει η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος ηθοποιού.

Οι δηλώσεις της Δέσποινας Στυλιανοπούλου

«Δυστυχώς αυτό μας κάνει να συγκινούμαστε, να κλαίμε. Αυτά τα παιδιά έφτασαν σε αυτά τα όρια και δεν μπορούν να μιλήσουν. Θέλω να παρακαλέσω μέσω της εκπομπής για να σωθεί το θέατρο και να μη ντρεπόμαστε για όλους αυτούς, να δώσεις Ναταλία ένα δείγμα στην κ. Μενδωνη, την Υπουργό Πολιτισμού, για να επανέλθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. Ευθύνονται άσχετοι άνθρωποι που μπαίνουν στον χώρο για όλα αυτά.

Να γίνουν τα νέα παιδιά ηθοποιοί, δεν τους το απαγορεύει κανείς αλλά πρέπει να γίνει η επαναφορά της ασκήσεως επαγγέλματος.

Όταν τελείωσα την Δραματική σχολή πήγα στα Τρίκαλα και δεν είχα ακόμα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολλοί επέστρεψαν τα εισιτήριά τους… Στην εποχή μας μπορεί να σου έκαναν πρόταση κι αν έλεγες ότι ήρθα να εργαστώ, δεν σε παρενοχλούσε. Δεν είχαμε αυτό το ξέφραγο αμπέλι. Κλαίω για αυτά τα ανήμπορα παιδιά που δεν μπορούν να πούνε όχι.».

Δέσποινα στυλιανοπούλου μενδώνη