Πέτρος Λαγούτης: «Η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας»

«Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πέτρος Λαγούτης: «Η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας»

Ο Πέτρος Λαγούτης ξέσπασε κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τη διαχείριση, όσον αφορά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η ανάρτηση του Πέτρου Λαγούτη

«Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του -και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας- και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας, με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη, η κ. Μενδώνη, αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα, επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό, με σκοπό την όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν -και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για τον χώρο μας, καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.

Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη απο το υπουργείο Πολιτισμού». Την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη απαίτησε και ο Γιώργος Χρανιώτης!

λίνα μεδνώνη παραίτηση πέτρος λαγούτης

Γρηγοριάδης - Χρυσικού κατά της Μενδώνη: «Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί»

Το πρωί της Παρασκευής, η Δώρα Χρυσικού και ο Κλέων Γρηγοριάδης μίλησαν στην κάμερα του «Ευτυχείτε» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κεραμμύδα και ξέσπασαν κατά της Λίνας Μενδώνη.

Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί, το μεσημέρι της Πέμπτης, βρέθηκαν στην πορεία των καλλιτεχνών και ξέσπασαν κατά της υπουργού Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άμεση παραίτησή της.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης τόνισε: «Είναι φως φανάρι ότι αν ήταν στοιχειωδώς αξιοπρεπής ή αν ήταν αναξιοπρεπής σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης θα είχε ήδη εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Δύο εβδομάδες τώρα, κάλυπτε τον έκπτωτο πλέον -επιτέλους και Δόξα τω Θεώ- διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αυτό το όνειδος να υπάρχει ένας τέτοιος διευθυντής. Τον κάλυπτε λέγοντας “δεν θα κανιβαλίσουμε ανθρώπους χωρίς επίσημες καταγγελίες”. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και 'μείς κρυφό καμάρι».

Η Δώρα Χρυσικού παράλληλα δήλωσε: «Η κυρία Μενδώνη θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, γιατί τη βαραίνουν πάρα πολλά. Δεν μας έχει δώσει καμία επαρκή απάντηση για την παραίτηση του κυρίου Λιγνάδη αλλά και μια απάντηση που δεν θα υποτιμά τη νοημοσύνη μας».