Μεσάνυχτα: Συγκλονίζει ο σημερινός 17/2 καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη

Ο 40 ετών σήμερα Βασίλης, σε ηλικία μόλις 15 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από ηθοποιό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μεσάνυχτα: Συγκλονίζει ο σημερινός 17/2 καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη

Ο σημερινός (17/2) καλεσμένος της εκπομπής «Μεσάνυχτα», με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη, πρόκειται να συγκλονίσει το πανελλήνιο με την εξομολόγησή του, μετά τον καταιγισμό καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

Ο 40 ετών σήμερα Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατράνθρωπου, από τον οποίο έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 15 ετών.

Η ανακοίνωση για τον καλεσμένο της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα»

Αυτή την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 00.50, τα «Μεσάνυχτα» φιλοξενούν το πρόσωπο των ημερών.

Ο 40 ετών σήμερα Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατράνθρωπου και μιλά στην Ελεονώρα Μελέτη για την προσωπική του ιστορία.

Περιγράφει πώς η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών, τον στιγμάτισε για πάντα, αποκαλύπτοντας πως έπεσε θύμα βιασμού και αποπλάνησης από τον φερόμενο ως θύτη.

Αναφέρεται στην περίοδο της σωματικής και συναισθηματικής του κακοποίησης, εξηγεί γιατί άργησε να μιλήσει και περιγράφει αναλυτικά γεγονότα αλλά και συναισθήματα από το τραυματικό του βίωμα.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία που θα καθηλώσει απόψε.

Ελεονώρα Μελέτη: «Κατήγγειλα ανάρμοστη συμπεριφορά και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου»

Το βράδυ της Παρασκευής, η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στο «Χιούστον το Λύσαμε» και μεταξύ άλλων θέλησε να πει μια ιστορία για την εποχή που αποφάσισε να καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο. Όπως εξήγησε, η καταγγελία της αυτή κόντεψε να την κάνει να χάσει τη δουλειά της.

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην καριέρα της και θέλησε να σχολιάσει και το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες που έχουν πέσει «βροχή» στον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια εξήγησε πως πριν από μερικά χρόνια έγινε μάρτυρας μιας ανάρμοστης συμπεριφοράς και, ενώ υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριξαν τα λεγόμενά της, η αποκάλυψή της ενόχλησε κάποιους.

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές το ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχω καταγγείλει συμπεριφορά και ενώ είχα δίκιο και επιβεβαιώθηκε και υποστηρίχθηκε και από άλλους, παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Γιατί, μιλώντας και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά, που ναι μεν επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς και υποστηρικτικούς παράγοντες, αυτό δημιουργούσε “πρόβλημα”, δημιουργούσε “πονοκέφαλο”.

Οπότε ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου. Απομακρύνθηκα, γιατί είχε επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα της δικής μου αναφοράς, αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στο εργασιακό περιβάλλον, ακριβώς γιατί ανέφερα αυτή τη συμπεριφορά».

Ελεονώρα Μελέτη καταγγελία Χιούστον

Οπότε, καταλαβαίνω απόλυτα τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή αποφασίζουν να μη μιλήσουν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον εργασιακό χώρο είναι ο λόγος που δεν μιλάει μια άλλη κοπέλα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση.

Θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα, καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία και η κακοποίηση. Υπάρχουν όμως και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι βίαιες, να έχουν τεράστιο κόστος, όχι σωματικό αλλά σίγουρα συναισθηματικό και ψυχικό, δεν διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται και παρ’ όλα αυτά είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταγγέλλονται».