Λευτέρης Λαζάρου: «Άφησα μουστάκι γιατί είχα baby face και δεν μου εμπιστεύονταν τα εστιατόρια τους»

Μίλησε και για το κανάλι του στο Youtube

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Λευτέρης Λαζάρου: «Άφησα μουστάκι γιατί είχα baby face και δεν μου εμπιστεύονταν τα εστιατόρια τους»

Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στο «Happy Day» για το κανάλι του στο Youtube αλλά και για τον λόγο που εδώ και χρόνια έχει αφήσει μουστάκι.

Η συνέντευξη του Λευτέρη Λαζάρου

«Έκανα κανάλι στο Youtube, για να γνωρίζει ο κόσμος πώς να ξεχωρίζει ένα φρέσκο ψάρι. Όπως οι γυναίκες δεν αλλάζουν γυναικολόγο, έτσι δεν πρέπει να αλλάζουν ψαρά, κρεοπώλη, μανάβη. Στο ψάρι προσέχεις το μάτι και τη νεκρική ακαμψία. Αν το ζουλάς και αφήσει το δάχτυλο αποτύπωμα, άστο καλύτερα. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω σε ένα εστιατόριο είναι η καθαριότητα της τουαλέτας και ο μικρός κατάλογος.

Ο Λευτέρης Λαζάρου πρόσθεσε στη συνέχεια: «Άφησα μουστάκι γιατί είχα baby face και δεν με εμπιστεύονταν να αναλάβω την κουζίνα τους. Ήμουν 24-25 χρονών τότε κι έτσι αποφάσισα να αφήσω το μουστάκι που μου έδινε λίγα χρόνια παραπάνω. Δεν είχα κάποια πρόταση για να επιστρέψω στην τηλεόραση. Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο παραμένουμε φίλοι καλοί. Αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό αυτό που κάναμε με αυτό που υπάρχει σήμερα». Ράγισε καρδιές με τη κίνηση του προς τους γιατρούς.

λαζάρου youtube

Λευτέρης Λαζάρου: Τον «χτύπησε» ο κορωνοϊός - «Είμαι άσχημα...»

Ο Λευτέρης Λαζάρου, λίγες μέρες πριν από το lockdown, έδωσε μια συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη για την πανδημία του κορωνοϊού και το «τέλος» της εστίασης.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αποφασίστηκε να κλείσει και η εστίαση και να μείνει ανοικτό μόνο το delivery και το take away για έναν μήνα. Σας απογοήτευσε η απόφαση αυτή ή θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για την υγεία;

Το σίγουρο είναι ότι η υγεία προέχει. Τώρα όμως μην μπούμε στη διαδικασία οι κοινωνικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους. Θεωρώ ότι όσον αφορά τον χώρο της εστίασης, το 1 με 2 τοις εκατό δεν υπάκουσε στις νόρμες και στους κανόνες για να παραμείνουμε ανοιχτοί. Σεβαστήκαμε τις αποστάσεις, σεβαστήκαμε τους εργαζομένους, για να νιώσουν ασφαλείς, και φυσικά και τους επισκέπτες.

Κάναμε απολυμάνσεις κάθε 20 ημέρες (μπορείς να δεις και τα πιστοποιητικά), κάτι το οποίο επιβαρύνει πολύ το λειτουργικό μου κόστος, αλλά είπαμε: «Όχι, αν είναι να νιώσουμε ασφαλείς, ας κάνουμε και αυτό».

Αγοράστηκαν με επενδύσεις μηχανήματα UVC για την ανανέωση του αέρα και τώρα ερχόμαστε ξαφνικά σε ένα δεύτερο lockdown. Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελέγξει τις πλατείες, τις παραλίες, τους όρθιους. Αν αυτά τα είχαμε πετύχει, νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, γιατί μέχρι και σήμερα ο κόσμος κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

Οι θερμοκρασίες δεν βοηθούν την ανάπτυξη του COVID-19. Αρα ως χώρα έχουμε κάθε βοήθεια από τη φύση. Είναι λάθος το ότι το αφήσαμε και ξέφυγε και, από τη στιγμή που έγινε αυτό, ήταν μοιραίο να συμβεί. Και αν έκλεισαν τα εστιατόρια, είναι γιατί δεν ήθελαν να υπάρχει μια κόντρα και αντίδραση από τα bar-restaurants, τις καφετέριες και μας πήρε όλους και μας σήκωσε.

Οικονομικά πώς είστε;

Άσχημα, όπως είναι όλοι, γιατί όλο αυτό το τρίμηνο που ήμασταν κλειστά και το επόμενο τρίμηνο που εργαστήκαμε, δεν προλάβαμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα;

Αυτό που περνάμε τώρα είναι το πιο δύσκολο. Γιατί είναι αχαρτογράφητο και δεν μπορείς να το υπολογίσεις. Έχεις να κάνεις με την υγεία, με την ίδια τη ζωή και αυτό που με πικραίνει είναι ότι «η απόσταση δεν είναι ένδειξη αγάπης». Θέλω να τον αγκαλιάσω τον άλλον, να τον φιλήσω, να βγούμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και, το βράδυ που θα χωρίσουμε, να αγκαλιαστούμε.

Έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε τώρα, που θα έχετε ελεύθερο χρόνο;

Όχι. Θέλω να τακτοποιήσω τα παιδιά που θα φύγουν από εδώ και είναι όλοι στενοχωρημένοι. Θέλω να δω τι άλλο μπορώ να κάνω για αυτούς. Από την άλλη, για να περνάει και η ώρα μου, θα συνταγογραφώ.