Συνεδρίασε το Πειθαρχικό για Γιώργο Κιμούλη και Παύλο Χαϊκάλη

Πότε κλήθηκαν να πάρουν τους φακέλους με τις καταγγελίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συνεδρίασε το Πειθαρχικό για Γιώργο Κιμούλη και Παύλο Χαϊκάλη

Συνεδρίασε το Πειθαρχικό του Σωματείου Ηθοποιών για Γιώργο Κιμούλη και Παύλο Χαϊκάλη και κλήθηκαν οι φερόμενοι ως θύτες, την επόμενη εβδομάδα, να παραλάβουν τους φακέλους με τις καταγγελίες.

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε», αναφέρθηκαν οι εξελίξεις στις υποθέσεις των καταγγελιών που έχουν κάνει ηθοποιοί κατά πασίγνωστων ονομάτων στον χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε για πρώτη φορά το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε την υπόθεση των καταγγελιών της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, της Λένας Δροσάκη και της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Η επόμενη συνεδρίαση ασχολήθηκε με τις μαρτυρίες κατά του Γιώργου Κιμούλη και του Παύλου Χαϊκάλη και, σύμφωνα με πληροφορίες του Γιάννη Πουλόπουλου, την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν οι ίδιοι οι ηθοποιοί ή οι δικηγόροι τους για να παραλάβουν τον φάκελο με τις καταγγελίες που τους έχουν κάνει κάποιοι συνάδελφοί τους.

Λίλιαν Αρχοντή: «Τάσσομαι υπέρ Κιμούλη, Χαϊκάλη»

Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και αποκάλυψε πως τάσσεται υπέρ των ηθοποιών που κατηγορούνται.

Θα συνεργαζόσουν με τους καλλιτέχνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στόχαστρο των καταγγελιών;

Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη σε μεγάλο μιούζικαλ που είχε φέρει από την Αμερική, με τον Κώστα Σπυρόπουλο σε σίριαλ που ο ίδιος επέλεξε, αλλά και στο «Ταμάμ». Συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και μια ολόκληρη σεζόν που ήμουν προσωπική βοηθός του.

Η συνεργασία μας και με τους τρεις ήταν άψογη, τους γνωρίζω πολύ καλά από μέσα κι απ’ έξω. Γνωρίζω τον Παύλο Χαϊκάλη, είναι φίλος, εξαιρετικός άνθρωπος, τον εκτιμώ. Κατηγορώντας αυτούς τους ανθρώπους, δεν αμφισβητείται ούτε το ταλέντο ούτε η πορεία τους… Τάσσομαι υπέρ τους. Αυτούς τους ανθρώπους τους έχω στο βιογραφικό μου και καμαρώνω γι’ αυτούς. Έστειλα μήνυμα στον Πέτρο Φιλιππίδη τώρα, τον αγάπησα, όπως τη σύζυγό του και τον γιο τους.

λίλιαν αρχοντή φιλιππιδης

Τι του έγραψες στο μήνυμα;

Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση, ότι είμαι δίπλα του, στο πλευρό του, όπως και στη γυναίκα του και στο παιδί τους. Ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη παίζει στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια»

Σου απάντησε;

Όχι, δεν μου απάντησε, δεν περίμενα να μου απαντήσει, αλλά το έκανα για να δείξω τη συμπαράστασή μου και την εκτίμησή μου. Με τη θέση που παίρνω υπέρ των μεγάλων αυτών ανθρώπων του χώρου και του θεάτρου μας, όπως είναι κι ο Δημήτρης Λιγνάδης, δεν σημαίνει ότι κατηγορώ τις κοπέλες που μίλησαν. Θα βγουν κι άλλα στη δημοσιότητα, θα βγουν κι άλλοι, είναι τραγικό, δεν το αξίζει το θέατρο αυτό.