Πάνος Σκουρολιάκος: «Η Λίνα Μενδώνη, διόρισε τον κ. Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα»

Απάντησε δημόσια μέσα από την εκπομπή Έλα χαμογέλα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πάνος Σκουρολιάκος: «Η Λίνα Μενδώνη, διόρισε τον κ. Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα»

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, τομεάρχης Πολισμού του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε όσα του καταλόγισε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από την εκπομπή Έλα χαμογέλα, σήμερα 20/2 το πρωί.

Η Υπουργός πολιτισμού στη συνέντευξη που έδωσε, μεταξύ άλλων διερωτήθηκε αν ο κ. Σκουρολιάκος, γνώριζε «για τον βίο και πολιτεία του κ. Λιγνάδη από κουτσομπολιά και φήμες και το απέκρυπτε»

Η απάντηση του Σκουριολάκου στην Μενδώνη

«Απάντησα στην κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι τη δουλειά μου δεν την κάνω με φήμες και κουτσομπολιά. Δεν διόρισα εγώ τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ακούμε χιλιάδες πράγματα καθημερινά. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε στον εισαγγελέα», τόνισε ο γνωστός πολιτικός και ηθοποιός για το θέμα

«Αυτός που πήρε την απόφαση να διορίσει τον κ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό πρέπει να απαντήσει. Και ο πολιτικός προϊστάμενος της κ. Μενδώνη. “Η Λίνα Μενδώνη, διόρισε τον κ. Λιγνάδη πίσω από μια κλειστή πόρτα», συμπλήρωσε.

Όσα είπε η Λίνα Μενδώνη για τον Λιγνάδη

Απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε «πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου» και πρόσθεσε «εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος". "Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας κακοεπικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα", τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Να σημειώσουμε πως πολλοί καλλιτέχνες ζήτησαν την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη, λόγω της στάσης που είχε πάρει.

Λίνα Μενδώνη για Δημήτρη Λιγνάδη

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις.

Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός, η οποία κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.