Γρηγοριάδης - Χρυσικού κατά της Μενδώνη: «Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί»

Το ξέσπασμα των ηθοποιών για την Υπουργό Πολιτισμού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γρηγοριάδης - Χρυσικού κατά της Μενδώνη: «Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί»

Το πρωί της Παρασκευής, η Δώρα Χρυσικού και ο Κλέων Γρηγοριάδης μίλησαν στην κάμερα του Ευτυχείτε και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κεραμμύδα και ξέσπασαν κατά της Λίνας Μενδώνη.

Οι δυο γνωστοί ηθοποιοί το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκαν στην πορεία των καλλιτεχνών και ξέσπασαν κατά της Υπουργού Πολιτισμού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άμεση παραίτησή της.

Γρηγοριάδης - Χρυσικού κατά της Μενδώνη

Ο Κλέων Γρηγοριάδης τόνισε: «“Είναι φως φανάρι, είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής ή αναξιοπρεπής σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε παραιτηθεί. Δυο εβδομάδες τώρα κάλυπτε τον έκπτωτο πλέον και επιτέλους και Δόξα τω Θεώ διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αυτό το όνειδος να υπάρχει ένας τέτοιος διευθυντής. Τον κάλυπτε λέγοντας “δε θα κανιβαλίσουμε ανθρώπους χωρίς επίσημες καταγγελίες”, ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι».

Η Δώρα Χρυσικού παράλληλα δήλωσε: «Η κυρία Μενδώνη θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί γιατί τη βαραίνουν πάρα πολλά. Δε μας έχει δώσει καμία επαρκή απάντηση για την παραίτηση του κυρίου Λιγνάδη αλλά και μια απάντηση που δε θα υποτιμά τη νοημοσύνη μας». Την παραίτηση της Λίνας Υπουργού απαίτησε και ο Γιώργος Χρανιώτης!

Και ο Μάριος Αθανασίου ξέσπασε κατά της Μενδώνη -«Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας, παραιτηθείτε»

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο Μάριος Αθανασίου δεν δίστασε να ξεσπάσει με την ανάρτηση που έκανε για τη Λίνα Μενδώνη, ξεκαθαρίζοντας πως είναι εμφανές ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στον χώρο του θεάτρου.

Ο ηθοποιός, μέσα από το κείμενο που δημοσίευσε, «άδειασε» την υπουργό Πολιτισμού για τη στάση που κράτησε μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό –τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο ” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου ” (μιλώντας για τον διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».

Μάριος Αθανασίου Μενδώνη