Χρανιώτης κατά Μενδώνη: «Ζητάμε να πάτε σπίτι σας»

«Δηλώσατε σοκαρισμένη αλλά δεν φαίνεσθαι καθόλου μα καθόλου σοκαρισμένη»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χρανιώτης κατά Μενδώνη: «Ζητάμε να πάτε σπίτι σας»

Ο Γιώργος Χρανιώτης μίλησε στην εκπομπή Έλα χαμογέλα μετά την συνέντευξη που παραχώρησε η Υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και απάντησε στα όσα είπε.

Ο ηθοποιός δήλωσε οργισμένος με τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες αλλά και με τις δηλώσεις της.

Η απάντηση του Χρανιώτη στην Μενδώνη

«Το ζήτημα δεν είναι κομματικό, αλλά είναι μείζον πολιτικό ζήτημα” συνέχισε. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Η ουσία είναι ότι συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα.

Με ενοχλεί που το βλέμμα σας παραμένει σίγουρο και σταθερό. Όταν κάποιος μας εξαπατά το λιγότερο που νιώθουμε είναι ηλίθιοι, ειδικά όταν η απάτη έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Τότε ξεκινάς τη συνέντευξη τύπου με μια συγγνώμη. Την ξέρετε αυτή τη λέξη κυρία Μενδώνη; Θα έπρεπε να ξεκινήσετε με μια συγγνώμη και μια παραίτηση.

Ζητάμε να πάτε σπίτι σας. Δηλώσατε σοκαρισμένη αλλά δεν φαίνεσται καθόλου μα καθόλου σοκαρισμένη. Εμείς είμαστε σοκαρισμένοι οι καλλιτέχνες με εσάς», είπε και συνέχισε:

«Aν γνωρίζατε κυρία Μενδώνη, - δεν νομίζω να γνωρίζατε- είστε “εγκληματίας” αν δεν γνωρίζατε, είστε ανεπαρκής. Κρίνω περισσότερο στην άγνοια».

Αναλυτικά όσα αποκάλυψε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε «πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου» και πρόσθεσε «εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος". "Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας κακοεπικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα", τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Να σημειώσουμε πως πολλοί καλλιτέχνες ζήτησαν την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη, λόγω της στάσης που είχε πάρει.

Λίνα Μενδώνη για Δημήτρη Λιγνάδη

«Ήρθε η ώρα να σπάσει η σιωπή. Να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Να μην ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι δεδομένο ότι όπου χρειαστεί θα ανανεωθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα μπουν κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις.

Δεν έχει κανείς το ελευθέρας να κατακεραυνώνει κανενός την προσωπικότητα. Έχω προτείνει να υπάρξει αναγνώριση των καλλιτεχνικών σχολών. Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις» ανέφερε η υπουργός, η οποία κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.