Κωνσταντίνος Κάππας: «Αν υπήρχαν ψίθυροι σε μας στην αστυνομία, στο σύστημα τι υπήρχε;»

Κόλαφος ο ηθοποιός μετά τον καταιγισμό καταγγελιών

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Κάππας: «Αν υπήρχαν ψίθυροι σε μας στην αστυνομία, στο σύστημα τι υπήρχε;»

Ο Κωνσταντίνος Κάππας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον καταιγισμό καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για το επάγγελμα του ηθοποιού.

«Είναι ένα υπέροχο επάγγελμα. Κάθε παιδί που θέλει να το ακολουθήσει να το κάνει. Είναι δύσκολο ναι. Κάποιοι θα τα καταφέρουν. Κάποιοι θα λυγίσουν. Ήμουν μέσα στη νύχτα από τα 17 μου χρόνια. Δούλευα σε εστιατόρια. Από τα 23 είμαι στο θέατρο. Το πάλεψα. Δεν με ψάρωνε κάποιος.

Αθώος μεν αλλά πολύ ψυλλιασμένος με το τι μπορεί να κρύβει κάποιος. Στα 20 μου που δούλευα στον Ηριδανό έκανα παρέα με την Αρβανιτάκη και τη Θέμιδα τη Μπαζάκα και είμαι περήφανος. Και τους είδα μετά στο θέατρο», είπε αρχικά.

«Είχε ακούσει ο ίδιος κάτι για όλα αυτά που μαθαίνουμε; Υπήρχαν διάφοροι ψίθυροι. Είχα ακούσει κάποια πράγματα. Και λέω αν υπήρχαν ψίθυροι σε μας. Στην αστυνομία, στο σύστημα τι υπήρχε; Αν θέλει να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της την κάνει», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Καππά.

«Διορίζω κάποιον σε θέση ενώ όπως μάθαμε υπάρχει φάκελος για τον συγκεκριμένο άνθρωπο από το 2012; Υπάρχει λάθος χειρισμός. Ακόμα και τώρα που σας μιλάω ταράζομαι. Είναι φρικαλέο αυτό που συμβαίνει. Να προσπαθεί κάποιος με την εξουσία ή το όνομά του να επιβάλλεται σε ένα παιδί. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν αυτός ο άνθρωπος είναι αθώος ή ένοχος», τόνισε.

Ενώ, στην εκπομπή Έλα χαμογέλα μίλησε επίσης και ο Γιώργος Χρανιώτης, ο οποίος οργισμένος ξέσπασε με τις τελευταίες εξελίξεις γύρο από τις καταγγελίες.

Ποιος είναι ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Καππάς

Έχοντας τελειώσει τις σπουδές του έκανε μία guest εμφάνιση στη σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" το 1999 και "Εγκλήματα" το 2000. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2003 όταν πήρε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Κλείσε τα μάτια".

Κωνσταντίνος Κάππας Έλα χαμογέλα

Η σειρά αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ένας από τους λόγους που το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη σειρά είναι ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε μία ερωτική σκηνή που πρωταγωνιστούσε ο ίδιος, δημιουργώντας διάφορες συζητήσεις στο Τύπο κατά πόσο σωστή είναι η παραπάνω απόφαση ή όχι.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς "Κλείσε τα μάτια", ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην δραματική σειρά "Ο τελευταίος παράδεισος" τη σεζόν 2004-2005 όπου έπαιξε μαζί με τον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Τάνια Τρύπη. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές στις σειρές "Γάμος με τα όλα του", "Ιστορίες Μυστηρίου", "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα" και "Εντιμότατοι κερατάδες".

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην νεανική σειρά "Coupling" ενώ συμμετείχε σε μία ιστορία της σειράς "Ίχνη". Τη σεζόν 2010-2011 έλαβε μέρος στη σειρά "Κούκλες". Το 2012 εντάχθηκε στο βασικό καστ της καθημερινής σειράς "Κλεμμένα Όνειρα" στο ρόλο του δικηγόρου Νικόλα Δρόσου. Η παρουσία του στη σειρά ολοκληρώθηκε στα μέσα του τρίτου κύκλου το 2014.

Τη σεζόν 2014-2015 πρωταγωνίστησε στην δραματική σειρά ¨Όρκος Σιωπής". Από το 2016 μέχρι το 2017 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον τρίτο κύκλο της κωμικής σειράς "Οι Συμμαθητές".