Ναταλία Γερμανού: «Ντρέπομαι, λυπάμαι πολύ και σας ζητώ συγγνώμη»

«Έχω καλέσει πολλούς καλλιτέχνες και έχω εκφραστεί με μεγαλοστομίες»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ναταλία Γερμανού: «Ντρέπομαι, λυπάμαι πολύ και σας ζητώ συγγνώμη»

Πρώτο θέμα στις εκπομπές είναι η συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη με παρουσιαστές και δημοσιογράφους, αλλά και καλλιτέχνες να σχολιάζουν το γεγονός. Ανάμεσα τους και η Ναταλία Γερμανού.

Η παρουσιάστρια μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και τους βιασμούς ανηλίκων, θέλησε να ζητήσει συγγνώμη.

«Εμένα προσωπικά, αν μου επιτρέπετε, σαν Ναταλία μόνο μπορώ να μιλήσω, μου έλειψαν μόνο δύο λέξεις από τη συνέντευξη τύπου της υπουργού. Οι δύο αυτές λέξεις είναι το: «Ζητώ συγγνώμη».

Θα ήθελα σαν πολίτης αυτής της χώρας, σαν άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει θέατρο, σαν άνθρωπος που παρακολουθεί της εξελίξεις, να ακούσω σαν συνέχεια του «εξαπατηθήκαμε», «μας κορόιδεψε με την τέχνη της υποκριτικής». Μου έλειψε ένα «εξαπατήθηκα και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό, ζητώ συγγνώμη»…», είπε αρχικά για την Υπουργό Πολιτισμού.

Για αυτό το λόγο η Ναταλία Γερμανού ζήτησε συγγνώμη

«Εγώ σαν παρουσιάστρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω ένα συγγνώμη και ας μην ήξερα όταν κατά καιρούς έχω καλέσει πολλούς καλλιτέχνες και έχω εκφραστεί με μεγαλοστομίες τύπου: «το στολίδι του θεάτρου», «το διαμάντι της τέχνης».

Τώρα που μου τα στέλνετε και τα βλέπω, ντρέπομαι, λυπάμαι πολύ και σας ζητώ συγγνώμη χωρίς να φταίω. Παρ’ όλα αυτά το νιώθω να σας το πω αυτό το «λυπάμαι», οπότε, ιδανικά θα ήθελα να ακούσω κι ένα «συγγνώμη» και από εκείνη».

Ναταλία Γερμανού: «Πιάστηκα κορόιδο με το θέμα των ονομάτων που βγαίνουν τον τελευταίο καιρό»

Μέσα από τη σημερινή της εκπομπή, η Ναταλία Γερμανού φάνηκε να είναι πραγματικά αγανακτισμένη με το θέμα των καταγγελιών και έτσι, μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως αισθάνεται «κορόιδο» για ονόματα, που ακούστηκαν, τα οποία δεν πέρναγαν ποτέ από το μυαλό της.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Έφης Ρασσιά για τον Χάρη Ρώμα. Αφού η Ναταλία Γερμανού εξέφρασε την υποστήριξή της προς τον ηθοποιό, ξεκαθάρισε πως όταν άρχισε να ακούει τα ονόματα των καταγγελλόμενων, έπεσε από τα σύννεφα.

«Εγώ νιώθω ότι πιάστηκα τόσο πολύ κοροϊδο αυτές τις μέρες. Όχι με το θέμα του Χάρη, αλλά με άλλους ανθρώπους που βγαίνουν αυτό τον καιρό. Για ανθρώπους που πιθανόν να ήμουν πολύ σίγουρη, αλλά αισθάνομαι ότι έχω πιαστεί τόσο πολύ κορόιδο», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της η Ναταλία Γερμανού.

«Όταν μια γυναίκα λέει όχι, είναι όχι»

Γερμανού για δηλώσεις Χαϊκάλη

Έξαλλη εμφανίστηκε μετά τις δηλώσεις του Παύλου Χαϊκάλη η Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται, και θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αφού λοιπόν προβλήθηκε βίντεο με τις καταγγελίες της Κύπριας ηθοποιού και με τη δημόσια συγγνώμη του Παύλου Χαϊκάλη, η παρουσιάστρια είπε χαρακτηριστικά:

«Στα συν του Παύλου Χαϊκάλη είναι ότι βγήκε επώνυμα και μίλησε για τις καταγγελίες εις βάρος του. Στα πλην του όμως τα οποία είναι και πολλά... πρώτο και κυριότερο είναι ότι όταν μία γυναίκα λέει όχι, είναι όχι. Ο ηθοποιός είπε ότι είναι αρσενικό παλιάς κοπής και όταν μια γυναίκα μου λέει όχι, δεν τα παρατάει εύκολα. Καταρχάς λοιπόν όταν μία γυναίκα λέει όχι, είναι όχι, ξεκινάμε από εκεί. Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχουν τρόποι και τρόποι διεκδίκησης.

Δηλαδή αν μια γυναίκα σου λέει όχι και εσύ είσαι ένας άνδρας που θες να συνεχίσεις να το πολεμάς, για να κερδίσεις την καρδιά της, μπορείς να στείλεις λουλούδια, μπορείς να στείλεις μία τούρτα, μπορείς να στείλεις ένα ευγενικό μήνυμα ότι «δέχομαι, αλλά παρ’ όλα αυτά, αν αλλάξεις γνώμη πάντα εγώ θα περιμένω. Υπάρχουν πάντα τρό