Χαϊκάλης σε Μητσοτάκη: «Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου»

Ο ηθοποιός επιτίθεται στον πρωθυπουργό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χαϊκάλης σε Μητσοτάκη: «Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου»

Ο Παύλος Χαϊκάλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο να ζητά να ανακαλέσει τους υπαινιγμούς.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, με την οποία χαρακτηριζόταν ως χυδαία η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δώσει στις καταγγελίες κομματικό χρώμα

Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης του Μαξίμου τονιζόταν: «Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;».

Έτσι, ο Παύλος Χαϊκάλης -για τον οποίο συνεδρίασε το πειθαρχικό- σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα δεν δίστασε να με κατονομάσει αφήνοντας ευθέως προσωπικές αιχμές για την ηθική μου ακεραιότητα.

Επειδή κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση καταδικάζω απερίφραστα τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή δεν έχω μέχρι σήμερα πληροφορηθεί από κανένα αρμόδιο όργανο τί ακριβώς μου προσάπτεται.

Επειδή έχετε χρέος εκ της θέσεώς σας να προασπίσετε το κράτος δικαίου κι όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε δήθεν καταγγελίες χωρίς να γνωρίζετε καν το περιεχόμενό τους. Σας καλώ όπως ανακαλέσετε τον φτηνό υπαινιγμό στο πρόσωπό μου άλλως, διερωτώμαι, αν ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωσή σας είναι εκείνος του “κοινού συκοφάντη”; Με τιμή Παύλος Χαϊκάλης».

Χαϊκάλης σε Μητσοτάκη

Παύλος Χαϊκάλης: «Θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου»

Ο Παύλος Χαϊκάλης μέσω του δικηγόρου του, Μανώλη Τρούλη πήρε θέση σε όλα όσα ακούγονται εις βάρος του και τόνισε πως θα απαντήσει σκληρά σε αυτούς που χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά του.

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι.

Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο.

Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο».

Παύλος Χαϊκάλης για καταγγελίες εις βάρος του