Νέα καταγγελία κατά του Παύλου Χαϊκάλη - «Μου επιτέθηκε δείχνοντάς μου τη στύση του»

«Αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νέα καταγγελία κατά του Παύλου Χαϊκάλη - «Μου επιτέθηκε δείχνοντάς μου τη στύση του»

Μια νέα καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews και τη δημοσιογράφο Κορίνα Μανταγάρη η συγκεκριμένη καταγγελία για απόπειρα βιασμού κατατέθηκε στο ΣΕΗ την περασμένη Τρίτη.

Η Χριστίνα Ζ. περιγράφει τη στιγμή που ο ηθοποιός προσπάθησε να τη βιάσει με την ίδια να προσπαθεί να ξεφύγει. Πλέον εργάζεται ως μεταφράστρια σε γνωστό εκδοτικό οίκο, ωστόσο δεν έχει ξεχάσει τίποτα από το δράμα που έζησε εξαιτίας του.

Αυτή είναι η κατάθεση της γυναίκας κατά του Παύλου Χαϊκάλη

«Πήρα την απόφαση να μιλήσω μετά από τριάντα χρόνια γιατί πρέπει άνθρωποι σαν αυτόν, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την επιτυχία και τη θέση ισχύος που αποκτούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους ορέξεις, να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Και κοπέλες σαν κι εμένα που έχουν υποστεί την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά, πρέπει να βρουν το θάρρος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», δηλώνει και συνεχίζει,

«Γνώρισα τον Παύλο Χαϊκάλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν εκείνος είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάτρου ενώ εγώ είχα μόλις τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Λεωνίδα Τριβιζά και προσπαθούσα δειλά δειλά να ξεκινήσω την καριέρα μου.

Γνωριστήκαμε μέσα από παρέα κοινών φίλων του θεατρικού χώρου και είχαμε μια φιλική σχέση επί δυο χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξει μεταξύ μας κάποιος ερωτικός υπαινιγμός. Η εικόνα που είχα σχηματίσει για εκείνον ήταν ενός σεμνού ανθρώπου, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένου και ταλαντούχου.

Στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού της γνωριμίας μας, λίγο πριν αρχίσει η καινούργια θεατρική σεζόν και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα 2-3 μηνών χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχε μετακομίσει σε ένα καλύτερο διαμέρισμα και με προσκάλεσε να πάω να το δω και να πούμε τα νέα μας.

Έτσι και έγινε. Πήγα στο σπίτι του, μου προσέφερε καφέ στο μπαλκόνι, μου μίλησε για τις καλές κριτικές που είχε λάβει για τον τελευταίο του ρόλο στο θέατρο και για τις καινούριες προτάσεις που είχε. Έπειτα, θέλησε να μου δείξει και το υπόλοιπο σπίτι λέγοντάς μου παράλληλα ότι θα μπορούσε να με προτείνει για κάποιον ρόλο αν του δινόταν η ευκαιρία»

Νέα καταγγελία βιασμού κατά του Παύλου Χαϊκάλη

Και συνεχίζει: «Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρά του υποτίθεται για να μου την δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε πάνω στο κρεβάτι.

Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησαν να ξεφύγω και να σηκωθώ όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις λέγοντάς μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει δείχνοντάς μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο.

Εγώ ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δυο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει, όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει.

Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου. Τότε απελευθερώθηκα από τα χέρια του και έφυγα τρέχοντας»

«Κάποια φίλη στην οποία οποία είπα τι συνέβη μου πρότεινε τότε να κάνω καταγγελία στο σωματείο αλλά ήμουν πολύ σοκαρισμένη. Αισθανόμουν πολύ άσχημα και φοβόμουν πως θα κατηγορηθώ ότι το προκάλεσα επειδή πήγα σπίτι του.

Έκτοτε συναντηθήκαμε τυχαία μια φορά και εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα, ενώ εγώ απλώς τον αγνόησα και τον απέφυγα»

«Αυτός με έκανε να σιχαθώ τον χώρο και να αποτραβηχτώ. Από τότε δεν ήθελα να τον βλέπω στα μάτια μου, ούτε στην τηλεόραση, στις σειράς που πρωταγωνιστούσε κατά καιρούς. Όταν τον πετύχαινα άλλαζα κανάλι» καταλήγει.

Να σημειώσουμε πως η Χριστίνα Ζ. είναι η πέμπτη κατά σειρά καταγγέλλουσα κατά του γνωστού κωμικού.

Παύλος Χαϊκάλης: «Θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου»

Παύλος Χαϊκάλης για καταγγελίες εις βάρος του

Ο Παύλος Χαϊκάλης μέσω του δικηγόρου του, Μανώλη Τρούλη πήρε θέση σε όλα όσα ακούγονται εις βάρος του και τόνισε πως θα απαντήσει σκληρά σε αυτούς που χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά του.

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι.

Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο.

Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο». Να σημειώσουμε ότι ο ηθοποιός ανέφερε πως δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις καθώς έχουν αναλάβει την υπόθεση οι δικηγόροι του.