Μαρία Μπεκατωρου: «Έχω κλάψει πάρα πολύ και έχω πονέσει βαθιά αυτές τις ημέρες»

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα και πιστεύω πως πρέπει να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαρία Μπεκατωρου: «Έχω κλάψει πάρα πολύ και έχω πονέσει βαθιά αυτές τις ημέρες»

Η Μαρία Μπεκατώρου σχολίασε μέσα από συνέντευξη της τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου, δηλώνοντας πως πλέον υπάρχει φόβος.

Η επιτυχημένη παρουσιάστρια μίλησε στην εφημερίδα “Real” και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα και θέλησε να αναφέρει την δική της γνώμη.

Η δήλωση της Μαρίας Μπεκατώρου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλοι με ανοιχτό το στόμα αυτά που συμβαίνουν. Μιλώ για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική βία στον καλλιτεχνικό χώρο. Έχεις παρακολουθήσει το θέμα; Πώς αισθάνεσαι με όλα αυτά που ακούς;

Μαρία Μπεκατωρου για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Και να μην θέλω να το παρακολουθήσω, αυτό δεν γίνεται. Είναι τέτοιος ο βομβαρδισμός αποκαλύψεων, που δεν μπορείς να μην ασχοληθείς. Όμως, με ενδιαφέρει το θέμα ως κοινωνικό φαινόμενο. Θα πω δυο πράγματα για το πώς το βλέπω εγώ όλο αυτό, όπως το λέω και στους φίλους μου. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και πιστεύω πως πρέπει να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αυτό πιστεύω ότι θέλουν και οι άνθρωποι που έκαναν τις καταγγελίες. Για εμένα καλώς έχει ξεκινήσει όλο αυτό, γιατί σπάνε αποστήματα. Ο δρόμος που άνοιξαν οι άνθρωποι που μίλησαν είναι σημαντικός, γιατί πλέον υπάρχει φόβος και όλοι αυτοί που έκαναν αυτό το μεγάλο κακό δεν θα το επαναλάβουν. Έχω κλάψει πάρα πολύ και έχω πονέσει βαθιά με αυτά που ακούω αυτές τις ημέρες.

Μαρία Μπεκατώρου: «Συχνά ακούς ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά όχι με τη διάσταση που έχουν πάρει τώρα»

Η Μαρία Μπεκατώρου παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών για παρενόχληση και κακοποίηση.

Με αφορμή την πρεμιέρα του YFSF, η λαμπερή παρουσιάστρια αποκάλυψε τα συναισθήματα της για την επιστροφή του μουσικού σόου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πανδημία που αντιμετωπίζουμε εδώ και έναν χρόνο.

Τελευταία βλέπουμε γυναίκες και άντρες να καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή ψυχολογικής βίας στον εργασιακό χώρο. Έχεις έρθει ποτέ σε άβολη θέση;

«Ακούω τόσα πολλά και αισθάνομαι τυχερή που δεν έχω έρθει σε άβολη θέση. Η αλήθεια όμως είναι ότι εγώ πάντα δούλευα σε περιβάλλοντα ασφαλή. Έχω μείνει άναυδη… Κατά καιρούς ακούς ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά όχι με τη διάσταση που έχουν πάρει τώρα.

Πιστεύω πως καλώς γίνεται όλο αυτό που γίνεται. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω… Αυτό που θα πω ως γυναίκα, που βλέπω γυναίκες να κουβαλάνε ένα βάρος χρόνων, είναι ευτυχώς που ανοίγουν τον δρόμο και οι άνθρωποι που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει θα φοβούνται να το ξανακάνουν. Δεν είναι άτρωτοι και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο για μας!»