ΕΣΡ: Βαρύ το πρόστιμο στον ΣΚΑΙ για το Big Brother

Για το περιστατικό όπου παίκτης έκανε αναφορές σε βιασμό γυναικών.

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΕΣΡ: Βαρύ το πρόστιμο στον ΣΚΑΙ για το Big Brother

Δύο μήνες πέρασαν από την ημέρα που το Big Brother έριξε αυλαία, ωστόσο ακόμη δημιουργεί προβλήματα στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ έριξε βαρύ πρόστιμο στο κανάλι για το περιστατικό όπου παίκτης έκανε αναφορές σε βιασμό γυναικών.

Η απόφαση του ΕΣΡ για το Big Brother στον ΣΚΑΙ αναφέρει

«Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ιδιοκτήτρια του ψυχαγωγικού ιστοτόπου www.skaitv.gr του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τη διοικητική κύρωση του προστίμου:

α) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου,

β) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και

γ) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείοφύλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι το ΕΣΡ δεν είναι αρμόδιο να προχωρήσει σε έλεγχο των καταγγελιών που έγιναν, γιατί το εν λόγω απόσπασμα του Big Brother μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ισχυρισμός απορρίφθηκε από το ΕΣΡ, την ώρα που εξελίξεις έχουμε για το δεύτερο κύκλο του ριάλιτι και την... παρουσιάστρια.

Αντώνης Αλεξανδρίδης: Ευχαρίστησε δημόσια τον Μικρούτσικο για το σχόλιο στον τελικό του Big Brother

Λίγο μετά τον μεγάλο τελικό του Big Brother και μετά το σχόλιο που έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για τη περίπτωσή του, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης θέλησε να τον ευχαριστήσει δημόσια, ξεκαθαρίζοντας πως με την αναφορά του αυτή, δικαιώθηκε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια του τελικού δε δίστασε να πει πως ήταν άδικο που η παραγωγή δεν έφερε ποτέ τον Κρητικό παίκτη στο πλατό προκειμένου να συζητηθούν τα όσα έγιναν με την περιβόητη ατάκα του.

Ο Χάρης Βαρθακούρης αντέδρασε με τη φράση του αυτή και τον έκοψε, γεγονός που οδήγησε στην ενόχληση του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Big Brother Μικρούτσικος

Από τη μεριά του ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, ο οποίος παρακολουθεί τόσους μήνες το Big Brother να τον αντιμετωπίζει σαν να μην υπήρξε ποτέ μέσα στο παιχνίδι, πήρε θέση με ένα βίντεο που ανέβασε στα social media και είπε το δικό του «ευχαριστώ» στον Ανδρέα Μικρούτσικο.

«Καλησπέρα! Με αυτό το βίντεο θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον τεράστιο τον Ανδρέα Μικρούτσικο που κατάφερε χθες, αυτό που δεν κατάφερε μια ολόκληρη παραγωγή σε τρεις μήνες. Κύριε Ανδρέα χθες το βράδυ δικαιώθηκα χάρη σε εσάς. Ένιωθα κι εγώ ότι καθόμουν στον καναπέ μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά πάντα.

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλους τους συμπαίκτες μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε και με στηρίζει καθημερινά και κλείνοντας να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους», είπε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης.