Andrea Constand: Η Ελληνίδα που με την μαρτυρία της για τον βιασμό έστειλε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή

«Δεν ήθελα να ανοίξω την τηλεόραση για να μην δω τον βιαστή μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Andrea Constand: Η Ελληνίδα που με την μαρτυρία της για τον βιασμό έστειλε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μίλησε στον Καλύτερα Δε Γίνεται αναφορικά με τις περιπτώσεις των Andrea Constand και Stacey Pinkerton, δύο γυναικών που έστειλαν τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή λόγω βιασμού.

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τη συνέντευξη θα καταλάβετε για ποιο λόγο οι δυο αυτές γυναίκες θέλησαν να μιλήσουν, γνωρίζοντας και οι δύο, την έκρηξη του #Metoo αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Απλώς να πω πως η Andrea Constand που είναι ελληνικής καταγωγής, είναι μια γυναίκα που με τη μαρτυρία της, την διπλή και το 2004, αλλά και με τη δίκη που τελικά έστειλε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή, είναι αυτή που βγήκε μπροστά. Εξήγησε τι ήταν όλο αυτό που της είχε προκαλέσει, ο άνθρωπος που τη νάρκωσε και τη βίασε και ένα από θέματα που θίγει στην κουβέντα, είναι η συναίνεση», είπε πριν την προβολή της συνέντευξης».

Αρχικά, η Andrea Constand ανέφερε: «Στη δική μου περίπτωση βρήκα μεγάλη υποστήριξη και αυτό ήταν σημαντικό πιστεύω για την ίαση μου και ότι πολλά θύματα έχουν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι προς την ίαση με το να ξεκινούν να μιλήσου, το να πουν την ιστορία τους, είναι ένας τρόπος για να βρουν την στήριξη και να το πιστέψουν και οι άλλοι».

Η Stacey Pinkerton δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν την άνοιξη του 1986 και δεν ήξερα τι να πω τότε. Εκείνη την εποχή δεν μιλούσαμε καν για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς. Δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν εξετάσεις τεκμηρίωσης βιασμού. Ήταν τραυματικό και να το αντιμετωπίζεις με έναν άνθρωπο με τόση δύναμη, με έναν άνθρωπο τόσο διάσημο, ξέρεις μετά ότι σε περιμένει ένας στιγματισμός και να αναρωτιέσαι εάν σε πιστέψει κανείς. Δεν ήθελα να ανοίξω την τηλεόραση για να μην δω τον βιαστή μου». Στο μεταξύ, βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια νεα μαρτυρία για αποπλάνηση 15χρονου!

Andrea Constand Ελληνίδα που με την μαρτυρία της για τον βιασμό έστειλε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή

Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό - «Προσπάθησε να με βιάσει»

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από γνωστό ηθοποιό βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ από την Real News.

Η Χριστίνα Ζ. αποκάλυψε για τον γνωστό ηθοποιό όλα όσα της έκανε και περιέγραψε το περιστατικό που συνέβη την δεκαετία του ’80: «Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρά του υποτίθεται για μου την δείξει. Με έπιασε από τους ώμους και με έριξε πάνω στο κρεβάτι.

Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ αλλά με είχε ακινητοποιήσει. Εγώ ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα την φιλία 2 χρόνων που είχαμε και ότι έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει. Όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει.

Αντιστάθηκα όσο μπορούσα κι απέφυγα τον βιασμό. Τότε απελευθερώθηκα από τα χέρια του κι έφυγα τρέχοντας. Αισθανόμουν πολύ άσχημα και φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ ότι το προκάλεσα εγώ επειδή πήγα σπίτι του, οπότε δεν προχώρησα σε καταγγελία και το αποσιώπησα» κατέληξε η Χριστίνα Ζ. ενώ για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν μίλησε και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος!

Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό για βιασμό