Δημήτρης Λιγνάδης: Το ένταλμα αναφέρει ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων

Τα θύματα ήταν κυρίως αλλοδαποί και ανήλικοί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Λιγνάδης: Το ένταλμα αναφέρει ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων

Το ένταλμα των δικαστικών αρχών για τη σύλληψή του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται να είναι «καταπέλτης» και τα όσα αναφέρουν είναι σοκαριστικά.

Ο κατηγορούμενος φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για λιγότερο από μια ώρα.

Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του ζήτησε να λάβει γνώση της δικογραφίας αλλά και προθεσμία για να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Μέχρι την απολογία του, ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παραμένει υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ωστόσο, τα όσα αναφέρονται στο ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη – ηθοποιό σοκάρουν και καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό και την ισχύ του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η εισαγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη. Πρόκειται για καταθέσεις μαρτύρων αλλά και για τις μηνύσεις των θυμάτων που «έκαψαν» τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμά τους οι δικαστικές αρχές επικαλούνται σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων πέραν αυτών για τις οποίες έχει καταμηνυθεί, ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τέλεση βιασμών από τον ίδιο κατά συρροή και μάλιστα με τα θύματα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Επίσης στο ένταλμά τους οι δικαστικές αρχές κάνουν λόγο για συστηματική προσέγγιση των θυμάτων από τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και με εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του. Επιπλέον στο ένταλμα κατά τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για άσκηση βίας από τον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κατά τις δικαστικές αρχές οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Τα θύματα ήταν κυρίως αλλοδαποί και ανήλικοί ενώ ο θύτης τους, ήτοι ο κατηγορούμενος εμφάνιζε, σύμφωνα με το ένταλμα εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη.

 Δημήτρης Λιγνάδης ένταλμα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοίγει επίσημα η έρευνα για όλες τις κατηγορίες βιασμού και παρενόχλησης

Ολοένα και περισσότερες νέες αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ειδικότερα μετά την σύλληψη του, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο.

Η υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη φαίνεται να παίρνει συνεχώς διαφορετική τροπή και ο ασκός του Αιόλου δείχνει πως άνοιξε για να τα καλά.

Δημήτρης Λιγνάδης νέες αποκαλύψεις

Η έρευνα για όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου ουσιαστικά ξεκινά αύριο, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, με μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο.