Γιάννης Στάνκογλου: «Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη»

«Προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιάννης Στάνκογλου: «Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πάμε Δανάη από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι καλλιτέχνες έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως πρόκειται για μία συλλογική δράση η οποία αφορά τα παιδιά μας και είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς. Ταυτόχρονα μίλησε για τη σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο απάντησε και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρέθηκε επίσης στην διαμαρτυρία.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στάνκογλου για τη Λίνα Μενδώνη

«Το αίτημά μας είναι η παραίτηση της υπουργού του Πολιτισμού για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση αλλά και για όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Είμαστε εδώ και προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Γιατί εδώ μιλάμε για πολύ σοβαρά θέματα.

Προσωπικά δεν διαπίστωσα κάτι. Τους δύο μήνες που ήμασταν στις πρόβες. Τις φήμες τις είχα ακούσει. Αλλά δεν μένεις στις φήμες. Δεν ήταν ποτέ φίλος μου. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν κολλητοί του 20-30 χρόνια αυτούς πρέπει να ρωτήσετε. Φήμες υπάρχουν για όλους ρε παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Χάρης Ρώμας για Μενδώνη: «Έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει»

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη στάση της Λίνας Μενδώνη στο θέμα των καταγγελιών αλλά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας πως θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί από τη θέση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήγησε πως η Λίνα Μενδώνη δεν έχει επιδείξει θετικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της θητείας της ενώ τόνισε πως έχει επιδοθεί σε άκομψα σχόλια. Μία δήλωσή της που συζητήθηκε έντονα ήταν αυτή περί «εξαπάτησης» από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η κυρία Μενδώνη έχει παραιτηθεί και δεν το ξέρει. Έχει παραιτηθεί αυτή τη στιγμή στη συνείδηση όλων των ανθρώπων του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα έχει φύγει από το πόστο της και φαντάζομαι ότι είναι και τυπική διαδικασία να την παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Φαντάζομαι… Διότι και την ίδια δεν τη συμφέρει να παραμένει εκεί ως σάκος του μποξ. Θα μου πεις της άξιζε;

Χάρης Ρώμας Λίνα Μενδώνη

Δεν έκανε και τα κατάλληλα πράγματα για να φτιάξει την εικόνα της ποτέ. Δε ξέρω αν έχει θετικά πράγματα να επιδείξει η θητεία της. Έχει αναλωθεί σε μια σειρά από άκομψα σχόλια, όπως αυτά που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Μπορεί να είναι και αλήθεια, αλλά το θέμα είναι πότε και πώς τα λες. Φαίνεται πως η ίδια δεν έχει το πολιτικό ένστικτο να τοποθετηθεί σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.