Έξαλλος στον αέρα του Happy Day ο Αλέξης Κούγιας - Έκλεισε το τηλέφωνο στην Σταματίνα Τσιμτσιλή

«Γνωρίζετε την προσωπικότητα αυτών που καταγγέλλουν; Πώς παίρνετε θέση;»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έξαλλος στον αέρα του Happy Day ο Αλέξης Κούγιας - Έκλεισε το τηλέφωνο στην Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Δευτέρας με την εκπομπή Happy Day για το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη και η συζήτησή του με την Σταματίνα Τσιμτσιλή τον ενόχλησε τόσο πολύ που έφτασε στο σημείο να της κλείσει απότομα το τηλέφωνο.

O γνωστός δικηγόρος πήρε την απόφαση να εκπροσωπήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μιας και όπως ξεκαθάρισε, ο εντολέας του, του είπε πως είναι αθώος.

Παρά τις απειλές που έχει δεχθεί από τη στιγμή που ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή, ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται να είναι πεπεισμένος να απαλλάξει τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Η σημερινή του συζήτηση με την Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά αφού ο δικηγόρος «την είπε» στην παρουσιάστρια μιας και θεώρησε πως παίρνει θέση στο θέμα των καταγγελιών.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια και τα νεύρα του με την Σταματίνα Τσιμτσιλή

«Τίποτα δεν έχω αποφασίσει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχω τη δικογραφία. 10:30 θα πάρω τη δικογραφία. Πάω σε ένα δικαστήριο τώρα. Αφού τη μελετήσω, θα έχω μια ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά τα στοιχεία πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη. Έχω μόνο την άποψη του κ. Λιγνάδη για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές εις βάρος του, που είναι οι δύο φερόμενοι ως βιασθέντες πριν από χρόνια και για τη φερόμενη ως σημαντική μάρτυρα. Μια 40χρονη κυρία.

Ο στόχος στην υπόθεση αυτή δεν είναι ο κύριος Λιγνάδης. Ο κ. Λιγνάδης είναι ένας αριθμός. Στόχος είναι η κα. Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι οι αποφάσεις που παίρνει η κα. Μενδώνη για την απεμπλοκή του έργου στο Ελληνικό.

Σταματίνα Τσιμτσιλή Happy Day

Ο κ. Λιγνάδης είναι κατηγορηματικός ότι είναι αθώος. Του ζήτησα να μου κάνει γραπτώς την περιγραφή των προσωπικοτήτων που εμφανίζονται ως δήθεν βιασθέντες και της κυρίας που εμφανίζεται ως αξιόπιστη μάρτυς. Αν είναι αλήθεια όσα μου περιέγραψε θα καταλάβετε που είναι η αλήθεια.

Διαφώνησα με τον συνάδελφό μου γιατί δεν έκανε προσφυγή στο ένταλμα συλλήψεως. Ο ένας από τους δύο που τον κατηγορούν είναι κάτοικος Σουηδίας. Ξαφνικά εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως. Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα. Η θέση μου είναι απόλυτη. Ποιοι είναι αυτοί;
Ο Μ.Κ ο Ν.Σ… Κονιορτοποιούμε με αυτόν τον τρόπο τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Γνωρίζετε την προσωπικότητα αυτών που καταγγέλλουν; Πως παίρνετε θέση» είπε ο Αλέξης Κούγιας και έκλεισε απότομα το τηλέφωνο, αιφνιδιάζοντας τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Αλέξης Κούγιας για υπεράσπιση Λιγνάδη: «Είδα έναν δυστυχισμένο, ταπεινό άνθρωπο»

«Είδα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν ταπεινό άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη εναντίον του. Του ζήτησα να μου περιγράψει ποια είναι η σκοπιμότητα όσων των καταγγέλλουν, ποια είναι η προσωπικότητά τους. Δηλώνει απολύτως αθώος.

Το μόνο που μου είπε είναι πως είναι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Αυτό που ζητάω είναι να μην επηρεάσει αυτή η λαίλαπα τους δικαστές” ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος τόνισε πως οι μόνοι που δε θα υπερασπιστεί ποτέ είναι οι τοκογλύφοι και οι παιδόφιλοι.» Την ίδια στιγμή το Εθνικό Θέατρο έκανε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν έχω διαβάσει τη δικογραφία. Το θέμα θέλει ιδιαίτερη ευαισθησία. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει δει τα πάντα. Γνώρισα τον κύριο Λιγνάδη σήμερα, αύριο θα συζητήσω μαζί του, αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, δε θα ήθελα ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα ξεπλύνει κάποιον που έχει κάνει κάτι βρώμικο.

Ένας εκ των κατσαγγελλώντων εμφανίστηκε και είπε πως ήταν πριν 20 χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά και λέει ότι τον έπαιρνε μόνος του τηλέφωνο να πάει σπίτι του. Δε θέλω να θίξω τον κύριο Γεωργουλέα αλλά εάν ήμουν δικηγόρος από την αρχή θα προσέβαλλα το ένταλμα συλλήψεως.

Ένταλμα συλλήψεως για ποιόν; Για τον άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες ημέρες συνομιλούσε με τους κυβερνώντες, με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Ενώ όλη η Ελλάδα θα επαναλάμβανε μια τέτοια πράξη; Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο…Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο κατεστράφει ακόμη και να δικαιωθεί.

Η κυρία ανακριτής είναι υποχρεωτικό να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δε θα το ζητήσω εγώ θα το κάνει η κυρία ανακριτής…. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, έχει συνεργαστεί με χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, δηλώσεις, που σίγουρα θα συζητηθούν.