Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»

«Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»

Νέα στοιχεία φαίνεται πως προκύπτουν από τις μαρτυρίες για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μιας και ο δικηγόρος του θύματος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ και εξήγησε πως πολλά παιδιά ήθελαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μετά από όσα τους έκανε.

Ο Ιωάννης Βλάχος εξήγησε πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών και δρούσε μόνο με αυτά.

Από τη μεριά του, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθάρισε πως ο εντολέας του είναι αθώος και πως η μαρτυρία της γυναίκας που οδήγησε στη σύλληψή του έχει κενά.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών.

Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους. Μιλάμε για κύκλο παιδιών που μονίμως είχε γύρω του. Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε.

Δημήτρης Λιγνάδης καταθέσεις

Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους. Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν κι άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Βλάχος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ρένος Ρώτας για Λιγνάδη: «Συνειδητοποιώ πώς το μόνο που του χρωστάω είναι δύο μπούφλες»

Ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας μίλησε στο Κοινωνία Ώρα Mega για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την εμπειρία του δίπλα του ως μαθητής υποκριτικής.

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρόσφατα με το χέρι στην καρδιά νόμιζα ότι χρωστάω στον κύριο Λιγνάδη. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος, που με βοήθησε χωρίς να με φέρει σε δύσκολη θέση, χωρίς να νιώσω αμήχανα, χωρίς να υπάρχει υπόνοια για κάποια περίεργη συνθήκη ή κατάσταση, στην οποία όντας νέος, θα μπορούσα να βρεθώ σε δύσκολη θέση».

Και υπογράμμισε ο Ρένος Ρώτας: «Συνειδητοποιώ με όλα αυτά που γίνονται πώς το μόνο που του χρωστάω είναι δύο μπούφλες. Το ζήτημα είναι πολύ χοντρό. Μόνο που μαζεύονται όλα αυτά γύρω από το όνομά του, έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ.

Δεν είχα ακούσει τέτοιες ιστορίες, δε θυμάμαι κάτι που να θεωρείται επιλήψιμο από εκείνη την περίοδο. Μου φαίνονταν όλα ρόδινα, ίσως γιατί είχα μαγευτεί από το θέατρο, ίσως γιατί είχα παρασυρθεί από τις πρόβες; Και τώρα νιώθω αφελής». Την ίδια στιγμή και ο Πάνος Βλάχος έκανε αιχμηρά σχόλια για τον Δημήτρη Λιγνάδη.