Μάξιμος Μουμούρης: «Δεν πρέπει η κυρία Μενδώνη να παραιτηθεί αλλά πρέπει να αναλογιστεί το τι έχει συμβεί»

Τοποθετήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μάξιμος Μουμούρης: «Δεν πρέπει η κυρία Μενδώνη να παραιτηθεί αλλά πρέπει να αναλογιστεί το τι έχει συμβεί»

Ο Μάξιμος Μουμούρης μίλησε στο Πρωινό για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και αναφέρθηκε στην Λίνα Μενδώνη και τις ευθύνες που της αναλογούν.

Οι δηλώσεις του Μάξιμου Μουμούρη

“Εγώ δεν έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Επικαλούμαι την κοινή λογική που λέει ότι όταν αυτά τα θύματα χρειάζονται τόσα χρόνια για να μιλήσουν, απορώ πώς οι άνθρωποι που δουλεύουμε στο θέατρο θα μπορούσαμε να ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες και να μην έχουμε μιλήσει. Εγώ δεν ήξερα το βάθος αυτών των πραγμάτων. Σίγουρα το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει πάντα, είναι νόμος και πρέπει να τον σεβόμαστε.

Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βγαίνουν και μιλάνε και συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα… Ο φάκελος έχει ανοίξει και πολλοί είναι πρόθυμοι να πάνε και να καταθέσουν. Ο κύριος Κούγιας θέλει να υπερασπιστεί τον πελάτη του αλλά ας σεβαστούμε και τις μαρτυρίες ανθρώπων που δεν μπορεί να έχουν συνωμοτήσει πόσοι άνθρωποι εναντίων ενός ανθρώπου. Το θεωρώ αδιανόητο.

Το θέμα δεν είναι κομματικό. Οι μεγάλες θέσεις έρχονται μαζί με μεγάλες ευθύνες κι όπως καρπωνόμαστε τις επιτυχίες πρέπει να πιστωνόμαστε τις αποτυχίες. Δεν πρέπει η κυρία Μενδώνη να παραιτηθεί αλλά πρέπει να αναλογιστεί το τι έχει συμβεί.

Αυτό που έχω να πω για το ΣΕΗ είναι ότι μέχρι χθες που πήγε ο κύριος Μπιμπίλας και κατέθεσε τον φάκελο, έδειξε υπομονή, σοβαρότητα και δεν μπορούσε βάσει καταστατικού να καταγγείλει συνάδελφο. Για μένα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο”, ήταν τα λόγια του Μάξιμου Μουμούρη ενώ ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε την παραίτηση της υπουργού.

Εμμανουήλ Ροδουσάκης: «Έλαβα τη δικογραφία για τον ηθοποιό που καταγγέλλεται μαζί με τον Λιγνάδη»

Ο Εμμανουήλ Ροδουσάκης είναι ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού που φέρεται πως εμπλέκεται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Ευτυχείτε εξήγησε πως έλαβε τη δικογραφία και πως δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει σύλληψη του εντολέα του.

Ο ηθοποιός δέχθηκε μήνυση από τον Δημήτρη Άνθη ο οποίος έκανε την εξομολόγησή του πριν από μερικές εβδομάδες στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

O δικηγόρος ανέφερε πως η δικογραφία που έλαβε δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με όσα ακούστηκαν για τον εντολέα του, περί συνεργασίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η δικογραφία που έλαβα αφορά σε υποβολή εγκλήσεως που έχει γίνει σε βάρος του εντολέα μου για συγκεκριμένη πράξη. Η πράξη περί αλίευσης ή οτιδήποτε τέτοιο είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω» είπε μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο Εμμανουήλ Ροδουσάκης.

Απαντώντας τώρα στο πόσο πιθανό είναι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον πελάτη του, ο ίδιος σημείωσε πως το θεωρεί εξαιρετικά απίθανο.

«Το θεωρώ απίθανο γιατί από την ώρα που έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και έχει κληθεί έχει εμφανιστεί, παρέλκει ο δικαιοπολιτικός λόγος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η σχετική δικογραφία.