Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια: «Η φράση του γενικεύει και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους»

Η αιχμηρή ανάρτηση του σκηνοθέτη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια: «Η φράση του γενικεύει και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους»

Ο Δημήτρης Καραντζάς προχώρησε σε μια αιχμηρή ανάρτηση αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους.

Ο καταξιωμένος δικηγόρος έχει αναλάβει επίσημα την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με μια φράση του: “Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους”.

Φυσικά, αυτό εξόργισε αρκετούς και ανάμεσα τους ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει τοποθετηθεί αρκετά στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Έτσι, ο ίδιος προχώρησε σε μια ανάρτηση στο facebook αναφέροντας:

“Σήμερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι , οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθέτηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων , γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους.

Και θυμήθηκα μια άλλη τοποθέτηση για τον αείμνηστο συγγραφέα : “ερωτική επιλογή «αντιαισθητική» και «παρά φύση», χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο» και «εκμαυλιστή» και μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. «Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια», είχε πει.” έγραψε ο Δημήτρης Καραντζάς.

Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια ανάρτηση

Δημήτρης Καραντζάς: ««Δεν ακούσαμε ένα συγνώμη από την Πολιτεία και είμαστε όλοι εξοργισμένοι!»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δημήτρης Καραντζάς μίλησε μέσω skype στο «Καλύτερα δε γίνεται» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και στην Λίνα Μενδώνη.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης θέλησε να πάρει συγκεκριμένα θέση για την σύλληψη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για την πρόσφατη δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Καραντζάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ακούσαμε ένα συγνώμη από την Πολιτεία και γι΄αυτό είμαστε όλοι εξοργισμένοι και σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν γίνεται η υπουργός Πολιτισμούς να λέει πως εξαπατήθηκε και να προσβάλλει έαν ολόκληρο κλάδο, παραλληλίζοντας την υποκριτική τέχνη με την τέχνης της εξαπάτησης.

Είναι μία γυναίκα η οποία ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού πάρα πολλά χρόνια άρα γνώριζε πάρα πολά εκ των έσω, αλλά ακόμα και αν δεν τα γνώριζε, η παραίτηση για λόγους ευθιξίας κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα.

Τα θύματα βρήκαν έναν τέτοιο θάρρος ψυχής να μιλήσουν για πράγματα τα οποία είναια διανόητα. Αυτό το θάρρος μπόρεσε να διαλύσει ένα σύστημα ετών το οποίο έκρυβε μέσα κακοποίηση, εγκληματικές συμπεριφορές, εξουσιομανία και αλαζονεία» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Τέλος, αναφορικά με τον άνθρωπο που ο Δημήτρης Καραντζάς γνωρίζει προσωπικά όλα όσα βίωσε σε μικρότερη ηλικία, δήλωσε πως «αισθάνεται λυτρωμένος και ανακουφισμένος. Όχι μόνο, όμως, αυτός. Φαντάζομαι όλα τα θύματα μιας τέτοιας συμπεριφοράς».

Δημήτρης Καραντζάς για καταγγελίες